Városkarbantartás

2023.03.15. 14:23

Kétszáz millió forintot költenek városkarbantartásra Rétságon

A tavalyi évhez hasonló nagyságrendben, mintegy 200 millió forintból végzi el önerőből az önkormányzat idén a városkarbantartási feladatokat.

H. H.

Ezek java részét a lakóövezeti út és járdafelújításokra fordítják. Jávorka János, a nyugat-nógrádi járási székhely alpolgármestere számolt be a részletekről. Elöljáróban elmondta, évek óta komoly összeget különítenek el, hogy a település meghatározott területen történő különböző korszerűsítések jóvoltából növeljék a lakosság komfortérzetének minőségét.

– A februári testületi ülésen egyhangúan döntöttünk az egyes munkálatokról, természetesen előzetes felmérések és igények alapján, illetve helyszíni szemléket is végeztünk a pontosítások érdekében, majd a tervezők, a műszaki ellenőr és az építésztechnikus a szükséges dokumentumokat elküldték az önkormányzat részére – fejtette ki az alpolgármester.

Jávorka János hozzátette, a Petőfi utcánál, az Orgona közben, illetve a Takarék úton szintén lesznek kisebb-nagyobb munkálatok, és nem maradhatnak el a kátyúzások sem. A közbeszerzési eljárás már megkezdődött, a várakozások szerint legkésőbb a nyáron elindulhatnak a tényleges kivitelezések. 

Utakat újítanak

– A felújítások közé tartozik az északkeleti városrészben a Rózsavölgy út burkolatjavításának folytatása a Körtefa út torkolatától, az északnyugati településterületen a Mező út felújítása a Szérűskert úti kereszteződéstől a Jókai úti csatlakozásig. Hasonlóképpen megoldjuk a Mikszáth út csapadékelvezetését, mert az itt tapasztalt állapotok miatt több panasz érkezett a lakosság részéről. Itt ugyancsak zajlik majd burkolati kivitelezés a Takarék és Búzavirág utak közötti szakaszon – emelte ki a városvezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában