Rétság

2022.12.08. 06:47

Csak tavasszal nyithat az új piactér

Több ütemben zajlott az új piac kialakítása a városban. A vásártér tavasz elején nyitja meg kapuit az árusok és a vásárlóközönség előtt.

H. H.

Még az előző önkormányzati vezetés idején kapott a település közel félmilliárd forintot a zöldfelületek megújítására, ennek képezte részét az új piactér kiépítése. Korábban már működött itt, az autóbusz-forduló szomszédságában vásár, ám a környezet fokozatosan elavult, így elengedhetetlen lett a korszerűsítés, de lényegében teljesen új piacot létesítettek. 

A beruházás több ütemben zajlott, amit a külső körülmények indokoltak. Menet közben jelentősen megemelkedtek az építőanyagárak, ráadásul a kivitelező céget is „lecserélték”, ami miatt egy ideig leálltak a munkálatok, így kitolódott a befejezés határideje. A pavilonsort U alakban építették fel, míg középre került a fedett őstermelői részleg. 

Mezőfi Zoltán városvezető tájékoztatása szerint a közelmúltban lezajlott a műszaki átadás, a szakemberek mindent rendben találtak, ám a hivatalos megnyitást csak jövő tavasz elején tartják, várhatóan Balla Mihály országgyűlési képviselő jelenlétében. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában