Kampány

2023.03.10. 17:25

Kondákor Zsófival vaklármázott Budapesten a honti rádiós (videó)

Nem mindennapi szituációnak lehettek szemtanúi mindazok, akik a napokban a budapesti Széll Kálmán téren jártak: Kondákor Zsófi a látássérült honti rádióssal, Karvai Sándorral lármázott egy Stevie Wonder számra.

Nool

Kondákor Zsófi és Karvai Sanyi feltűnést keltett a Széll Kálmán téren

Forrás: Ripost

Furcsa helyzetben videózták le Kondákor Zsófit a Civilút Alapítvány munkatársai: a színésznő a járókelők legnagyobb megdöbbenésére egy Stevie Wonder számra lármázott a látássérült honti rádióssal, Karvai Sándorral – szúrta ki a Ripost. Mint kiderült, a videó a „Meglátod, mert hallgatod” című figyelemfelkeltő kampány részeként készült el.

A Civilút munkatársai olyan rendhagyó lejátszási listát állítottak össze, melyben fogyatékkal élő, kiemelkedő művészek, zenészek, énekesek dalai hallhatóak. Ezzel szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy amikor zenét hallgatunk, akkor se feledkezzünk meg a nehezítettséggel vagy fogyatékkal élő - hazai és külföldi - zenei alkotókról, előadóművészekről. A listában szereplő számok zenei élményét nekik köszönhetjük. Gondoljunk arra is, mi a valódi érték: ne csak hallgassuk, de lássuk is az embert a zene mögött! – írja cikkében a lap.

A kampányhoz készült kreatívon egyébként található egy QR-kód is, amelyen keresztül betölthető a Civilút által készített zenei válogatás.

– Sanyi humora azonnal levett a lábamról. Ha találkozunk, mindig azzal kezdi 'Milyen jól nézel ki ma is Zsófi!'. Imádom! De a sok-sok viccelődés egy nagyon érzékeny lelkű embert rejt, akivel bármiről el tudok beszélgetni. Nyitott, kíváncsi és mindig valami szédítő újdonságon töri a fejét. Sok a közös pont – fogalmazott Kondákor Zsófi.

Március 3-a a hallás nemzetközi napja, az alapítvány ekkor indította el „Meglátod, mert hallgatod!” kampányát, melynek népszerűsítésére a következő népszerű előadókat kérte fel: Anima Sound System, Agárdi Szilvia, Back II Black, Caramel, Czutor Zoli, Deák Bill Gyula, Ember Márk, Janicsák Veca, Kökény Attila, Nagy Adri, Nagy Feró, Oláh Gergő, Pásztor Anna, Péterfy Bori, ROAD, Szekeres András, Takács Vilkó, The Anahit, Tóth Gabi, Tóth Vera, Vastag Tamás, Veréb Tamás.

– A Civilút Alapítvány a kampány részeként elindítja TikTok-csatornáját is, melyen az alapítvány munkatársai, Karvai Sándor, fogyatékkal élő influenszer és Kondákor Zsófia színésznő készítenek a jövőben szemléletformáló tartalmakat a nehezítettséggel, fogyatékkal élők mindennapjairól, könnyed, de fontos üzeneteket megfogalmazva – tudtuk meg a Ripost cikkéből.

A Kondákor Zsófiról és Karvai Sándorról készült videót az alábbiakban nézhetitek meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában