Nool.hu videó

2023.03.28. 13:50

Dobogóra állhatott a hollókői páros a legrangosabb angliai kutyás versenyen (videó)

A jól ismert Baywatch sorozat képkockái elevenedtek meg a közelmúltban az angliai Birminghamban megtartott egyik legnagyobb kutyás versenyen, amelyen a hollókői Bérczes Christine Elisabeth és kutyája, Meredith a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

G.E.

Ezúttal Angliában ért el sikert a páros

Forrás: Beküldött fotó

Az elmúlt időszakban számos rangos versenyen bizonyította tudását Bérczes Christine Elisabeth. A hollókői dog dancing oktató és négylábúi, Chanel és Meredith komoly sikereket könyvelhettek el. Ott voltak abban a magyar dog dancing csapatban, amely mindenkit maga mögé utasított a Németországban megrendezett FCI Dog Dancing nyílt Európa-bajnokságon. Christine mindkét kutyájával első helyen kvalifikálta magát a dániai világbajnokságra. Az angliai Birminghamben a napokban megtartott legnagyobb kutyás eseményen, a CRUFTS-on  Meredithszel képviselték hazánkat. Az erős mezőnyben kiváló teljesítménnyel a harmadik helyen végeztek. 

– Két évvel ezelőtt már részt vettünk ezen a versenyen, akkor negyedik helyen végeztünk. Nagyon büszke vagyok arra, hogy idén már a dobogóra is felállhattunk, a rendkívül erős mezőnyben – számolt be az élményekről Christine, hozzátéve: – A megmérettetésre a világ 12 országából érkeztek, elsősorban Európából, de Japánból és Kanadából is voltak versenyzők. 

Mint mondta, a kűrt, amit bemutattak már két-három éve gyakorolják Meredith-szel. A Baywatch című sorozatot elevenítették fel, amibe cápatámadást, vízből való mentést és újraélesztést is beleszőttek. A verseny izgalmait tovább fokozta az Angliába vezető út is. Az ebet autóval szállította Christine férje, azonban a járművel akadtak problémák. A gazdi pedig repülővel utazott, de előbb törölték a járatot, majd késés miatt a csatlakozást is majdnem lekéste. Végül azonban sikeresen megérkeztek és az apró kellemetlenségek ellenére is jól vették az akadályt. 

– Egy dokumentumfilm is készül a CRUFTS-ról, valamint a dog dancingről, mint sportról, amelyben mi is szerepelünk Meredith-szel. A verseny alatt is készültek felvételek – ismertette Christine, aki a jövőbeni tervekkel kapcsolatban azt is elárulta, hogy jelenleg az FCI világbajnokságra készülnek, amelynek Dánia ad otthont május végén. Ezt a versenyt jövőre Magyarországon rendezik meg, annak megszervezésében is részt vállalnak.

Kutya és gazdája is büszkén pózolt az elismeréssel
Kutya és gazdája is büszkén pózolt az elismeréssel
Forrás: Beküldött fotó

Korábban arról írtunk, hogy Meredith Amerikát is meghódította a produkciójával:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában