Pénzügyek

2023.03.11. 11:51

Cápákká váltak: a héten minden a pénz körül forgott a tarjáni Keriben

Pénzügyi és vállalkozástani ismeretekkel gazdagodhattak a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola diákjai a Pénzhét nevű esemény során.

Veres Edina

Érdekes feladatokban kellett helytállniuk a Keri diákjainak

Forrás: NMSzC

Palaticzky Anett, az oktatási intézmény kereskedelmi szakmai oktatója, illetve a rendezvénysorozat szervezője portálunk érdeklődésére elmondta: a pénzzel kapcsolatos témahét feladatinak sorát az – általa vezetett – iskolai munkaközösség tagjaival közösen dolgozták ki.

A Keriben egy teljes hét szólt a pénztörténetről és vállalkozási ismeretekről
Forrás: NMSzC

– A Keriben egy teljes hét szólt a pénztörténetről és vállalkozási ismeretekről. A programsorozatot például Bodrogi Péter, a NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársa indította a Hogyan vállalkozzunk? című előadásával, amit több mint száz tanulónk hallgatott figyelmesen. A diákok közül többen aktív részvételükkel ajándékot is kiérdemeltek. A hét során megannyi feladat várt a diákokra, így például tálakba helyezett aprópénz összegét kellett megbecsülniük, különböző keresztrejtvények és összepárosító fejtörők, a Keri Cápái vagy épp a pénzfutam – sorolta Palaticzky Anett, aki ez utóbbival kapcsolatban hozzátette: ahhoz egy hétállomásos pályát is kialakítottak az iskola és a piac között, mivel az időjárás miatt nem tudtunk ellátogatni a Tóstrandra. A gyerekek egy térkép alapján keresték fel a különböző pontokat, ahol a feladatokat időre kellett megoldaniuk. A rendezvény szervezője kiemelte továbbá, hogy a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendett az élelmiszer-kabinetben kialakított szabadulószoba is.

Sokszor igencsak fejtörést okoztak a rejtvények
Forrás: NMSzC

– Az osztályoknak különböző logikai fejtörők megoldásával kellett megtalálniuk a helyiség pótkulcsát. Annyira tetszett a tanulóknak ez a feladat, hogy ugyan csak egy napra volt tervezve, de a nagy érdeklődésre való tekintettel háromnapossá bővítettük a lehetőséget. Az első napon hét tanóra alatt 14 csapat kísérelte meg a kiszabadulást, majd csütörtökön és pénteken összesen további nyolc csoport próbált még szerencsét – mondta az oktató, aki arra is rámutatott, hogy a Pénzhét során az elektromos fizetés veszélyeiről is érdekes információkat hallhattak a tanulók Stork Mónikától, az egyik helyi bankfiók munkatársától. 

Hétfőn derül ki a győztesek neve

Az egy héten át tartó eseményt pénteken egy kérdezz-felelek zárta, ahol egyszerre hat csapat igyekezett minél előbb kitalálni a természetesen pénzügyi és vállalkozástani ismeretekkel kapcsolatos kérdéseket. Mindemellett minden osztálynak el kellett készítenie egy – a pénzhéttel kapcsolatos témát bemutató – plakátot, valamint egy saját pénzbankó kialakítása és megalkotása is feladta a tanulóknak a leckét. A pénzhét minden programján a diákok pontokat gyűjthettek, arra pedig hétfőn derül majd fény, hogy melyik osztály lett a legsikeresebb.

Portálunk beszámolt arról is, hogy a kerisek jól teljesítettek a Légy tudatos vetélkedőn, így szűrőbuszok érkezhetnek az iskolába:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában