Vizsgálat

2023.03.10. 15:38

Gurul a jutalom: szűrőbuszok érkeznek a tarjáni Keri diákjaihoz és tanáraihoz

Ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon vehetnek részt az Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSzC) Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola tanulói, oktatói és egyéb munkatársai március 13-án, hétfőn.

V. E.

Ahogy arról portálunk korábban beszámolt, a közelmúltban zajlott le a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, valamint a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete által közösen megszervezett Légy tudatos című vetélkedő. A tudáspróbán 14 középiskolás csapat vett részt, közülük a keris diákok bizonyultak a legeredményesebbeknek. Mögöttük, a második helyen szintén a szakképzési centrum kötelékébe tartozó Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium csoportja végzett.

Barta Rita, az NMSzC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola igazgatója elmondta: az első helyezett csapat jutalma az egészségmegőrzést és betegségmegelőzést szolgáló szűrőbusz nyújtotta szolgáltatások sora.

– A vándorkupát megnyert tanulóink jelesre vizsgáztak az egészségtudatos magatartásból, illetve az egészséggel kapcsolatos ismeretekből egyaránt. Nekik köszönhetően hétfőn, egy teljes napon keresztül a Nemzeti Népegészségügyi Központ két szűrőbuszát vehetjük igénybe, amelyekben például testzsír-, vérnyomás-, vérnyomás-, és csontsűrűség mérésre is lehetőség nyílik majd – fejtette ki Barta Rita.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában