Múltidéző

2023.02.26. 18:53

Fél liter pálinka kóstolgatása közben lepték meg a zsaruk a karancskeszi rablót

Az elkövető éppen fél liter pálinkát kóstolgatott, amikor ráleltek a rendőrök.

Nool

Arról adott hírt a Nógrád Megyei Hírlap 29 évvel ezelőtt, 1994. február 26-án, hogy egy férfi kocsmázás után torkon ragadta és kifosztotta alkalmi ivócimboráját Karancskesziben.

– Az egyik délután többen iszogattak Karancskeszi illusztris szórakozóhelyén, a Kakasban. Itt fogyasztott F. László is, akinek kevés volt a pénze, de annál több a gondja. Töprengése közben észrevette, hogy a mellette lévő társaság egyik tagja, F. István szedelőzködik és indul. Az idős ember még meg is kérdezte, hogy melyik a legrövidebb út a bányapusztai tanyához. F. László hirtelen felélénkült erre a kérdésre, és felajánlotta, hogy elkíséri szívesen – írja a lap.

Nógrád Megyei Hírlap, 1994. február. 26
Forrás: Nógrád Megyei Hírlap, 1994. február. 26

Ezek után a két férfi együtt távozott a kocsmából a Dobroda patak felé. Amikor a házaktól eltávolodtak a fiatalabb férfi megállította az öreget, anyagi gondjairól panaszkodott, majd pénzt követelt tőle. Emiatt vitába keveredtek, dulakodtak, eközben pedig az idősebb férfi elterült a földön. Ezt kihasználva támadója fojtogatni kezdte, belenyúlt a zakójába és az irataival együtt elvette a pénzét.  
A korabeli lap beszámolója szerint a támadó a magatehetetlen férfit a sorsára hagyva egy rangosabb helyre, a Bohém tanyára távozott, hogy ott költse el a zsákmányolt tízezer forintot.

Mint kiderült, ebben a kocsmában ételt és italt rendelt magának, de az öröm nem sokáig tartott: miközben a fél liter pálinkáját kóstolgatta a nyomozók és a helybenhagyott férfi lecsaptak rá.  

Az, hogy a mi lett a rablóval a cselekménye után a cikkből nem derült ki, de valószínű megfizetett tettéért. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában