Fejlesztés

2023.01.15. 16:24

Szeptemberre teljessé válik a hollókői vár kiállítása

Mint ismert, Hollókőn tavaly befejeződtek az 1,3 milliárd forintos turisztikai fejlesztés munkálatai. Szabó Csabát, a település polgármesterét az idei tervekről kérdeztük.

Lászlók Judit

A projekt részeként rekonstrukciós felújításon esett át a középkori vár. A fejlesztés által új kiállítóteret, lovagtermet és a vár kápolnáját is kialakították. Szabó Csaba, a település polgármestere elmondta, a kiállításokhoz szükséges eszközök, bútorok még beszerzés alatt állnak, ennek remélhetőleg januárban lezárul a közbeszerzése. Így várhatóan szep­temberre elkészülhetnek a vár berendezésével. 

– Tavasszal szeretnénk a Levél utca második szakaszát is aszfaltozni, amellyel a településünkön minden utca aszfaltozottá válna. Emellett néhány építési telket is kialakítanánk itt – mondta Szabó Csaba. 

Hozzáfűzte, hogy az energiaválság a községet a turizmus szempontjából is nagy kihívás elé állítja, azonban dolgoznak a lehető legjobb megoldáson. Mindezen felül pedig idén is szeretnék a pályázati lehetőségeket a lehető legjobb módon kihasználni.  

 

Címkék#Hollókő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában