Havazás

2023.01.31. 14:10

Popsitepsi- és szánkóroncsok: ez maradt a hóturisták után a Kékesen

Közelsége miatt a nógrádiak körében is rendkívül népszerű a Kékestető. Az elmúlt két havas hétvégén rengetegen látogatták meg a csúcsot, sokan azonban nem úgy hagyták ott a havas élmények után, ahogyan azt illett volna. Törött popsitepsik, bobok és szeméthegyek maradtak a helyieknek.

Nool

Testvérportálunk, a Heol számolt be arról, hogy valódi hulladékhalmok maradtak a szombat-vasárnapi kirándulóáradat után Kékestetőn. A cikkben felidézték: két éve is hasonló problémákkal küzdöttek a helyiek, ugyanis minden nap végére ellepte a szemét a környéket. Heteken keresztül eldobált, törött hócsúszkák roncsai éktelenkedtek esténként a sípálya környékén. Akkor a Kékestető Nonprofit Kft. a pályaüzemeltető arról beszélt a Heolnak, hogy amikor az olcsó műanyag hócsúszka, a popsitepsi (vagy popsisí) és a bob eltörik, egyszerűen elhajították, és otthagyták a helyszínen a használói, nem pedig a gyűjtőkonténerbe vitték.

Kékestető, popsitepsi, popsisí, havazás
Törött popsitepsik a hulladékgyűjtőben és környékén. Nem túl szívderítő a látvány.
Fotós: Czímer Tamás / Forrás: Heol.hu

A helyzet idén némileg javult: a Heves vármegyei portál cikke szerint a legtöbben igyekeztek a szeméttartókba, illetve melléjük helyezni a kiszolgált, elhasználódott eszközöket. Hozzáteszik ugyanakkor, hogy a látvány így sem szívderítő, és kár lenne, ha újra hétről hétre a szemét látványa fogadná hazánk legmagasabb pontján a hét elején odalátogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában