Édes látvány

2023.01.10. 19:33

Kihirdették a somoskőújfalui mézeskalácsfalu legszebbjét

Lezárult a szavazás: egy igazán csodás alkotást választottak a Somosi Mézeskalácsfalu legszebb házikójának.

Nool

Kiválasztották a Somosi Mézeskalácsfalu legszebbjét

Forrás: Facebook/Somoskőújfalu Község hivatalos oldala

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022 decemberében ismét elkészítették Somoskőújfalu kicsinyített mását. A kivilágított Somosi Mézeskalácsfalu mesebeli látványt nyújtott az ünnepek idején, elkészítése 2019 óta pedig már hagyománnyá nőtte ki magát a helyiek körében. 

Somoskőújfalu mézeskalácsból elkészített makettjét 2022-ben 7 család keze munkája révén sikerült megalkotni, a település vezetői pedig Facebook-oldalukon szavazásra is bocsátották, hogy melyik alkotás nyerje el a legszebbnek járó címet. A voksolásra január 8-ig volt lehetőség, mostanra pedig már ki is hirdették, hogy melyik alkotás kapta a legtöbb szavazatot.

– A legtöbb voksot Antal Vivien és családja csodás alkotása kapta. Gratulálunk a győzteseknek! A közönségdíjat, egy ajándékcsomagot hamarosan eljuttatjuk hozzájuk – írták a település közösségi oldalán.

– Hálásan köszönjük mindazoknak, akik elhozták szebbnél-szebb mézeskalácsból készült alkotásaikat, hozzájárulva ezzel a 2022. évi mézeskalácsfalu megépítéséhez, településünk hírnevének öregbítéséhez – tették hozzá.

Az édes mini falu január 22-ig még megtekinthető a helyi kultúrház jobb oldali szárnyában, a Klubhelyiség ablakában. A mézeskalácsfalut nappal, de a délutáni sötétedést követően is érdemes megnézni, hiszen 16.00 és 22.00 óra között kivilágítják, így még különlegesebb látványt nyújt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában