kiállítás

2019.12.24. 06:50

Mézeskalácsból építették újjá Somoskőújfalut

Az ügyes kezű somosiak alkotásaiból felépített mézeskalácsfalut a Kultúrházban állították ki.

Komka Tamás

Mézeskalács falu

Fotó: Ladoczki Balázs

– Somoskőújfalu Község Önkormányzata felhívására született meg a somosi mézeskalácsfalu, mely a közösségi összefogás eredménye. Az országban már többfelé készítenek mézeskalácsból kis kompozíciókat, de tudomásunk szerint a térségben először nálunk láthat ilyet a közönség. Ezzel a kezdeményezéssel célunk a közösség összekovácsolása és az adventi programok színesebbé tétele. A mézeskalácsfalu építést hagyományteremtő szándékkal indítottuk el és reméljük jövőre még többen hozzák el majd mézeskalácsból készült alkotásaikat – mondta Tábori Anita Somoskőújfalu község alpolgármestere.

Nemcsak csodálatos házak készültek, hanem megformázták a Hazatérés Házát, a vasútállomást, focipályát és a sportöltözőt is. Az alkotásokra szavazni is lehetett. A mézeskalácsfalu hivatalos avatójára és a közönség díj átadására szombaton, a Falukarácsonyon került sor. A legtöbb szavazatot kapta, így a „Mézeskalácsfalu” közönségdíjasa lett a 11-es számú alkotás, a vasútállomás. Készítői: Fülöp Gabriella, Póti Lili és Fülöp Gergő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában