Ünnepvárás

2022.12.22. 10:32

Mézeskalácsból építették meg Somoskőújfalu kicsinyített mását

Kivilágítva várja az érdeklődőket a Somosi Mézeskalácsfalu. Szavazatokat is várnak a helyiek, hogy kiderüljön, a szebbnél szebb alkotások közül melyiket látják a legkülönlegesebbnek.

Nool

Kiválasztották a Somosi Mézeskalácsfalu legszebbjét

Forrás: Facebook/Somoskőújfalu Község hivatalos oldala

Somoskőújfalu mézeskalácsból készített mása először 2019-ben épült meg a helyiek szorgos keze által, az elmúlt évek során pedig hagyománnyá nőtte ki magát a településen a közös alkotás. Somoskőújfalu ügyes kezű lányai, asszonyai, kicsik és nagyok, családok, baráti társaságok idén tehát ismét összefogtak, hogy megépüljön a 2022-es édes makett is.

A Somosi Mézeskalácsfaluhoz ezúttal is szebbnél-szebb alkotásokat készítettek a szorgos kezek – számoltak be róla a napokban a település Facebook-oldalán. Hozzátették, hogy a mini falu 2023. január 22-ig lesz megtekinthető a helyi kultúrház jobb oldali szárnyában, a Klubhelyiség ablakában. A mézeskalácsfalut nappal, de a délutáni sötétedést követően is érdemes megnézni, hiszen 16.00 és 22.00 óra között kivilágítják, így még különlegesebb, ünnepibb látványt nyújt.

Az elkészült alkotások közül kiválasztják majd a legszebbet, az alkotásokra a Somoskőújfalu Község hivatalos oldala nevű Facebook-oldalon lehet szavazni. A szabály egészen egyszerű: amelyik házikót a legszebbnek tartják, annak a fotójára várják a lájkokat január 8-án 16:00-ig. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában