Évértékelő

2022.12.31. 11:27

Skuczi Nándor: Nehéz év volt, de számos fejlesztés elindulhatott Nógrád-szerte

Nem volt egyszerű ez az év, hiszen nehézséget okozott a háború, az aszály, az energiaválság és az infláció is – fogalmazott Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke.

Nagy Orsolya

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Mint ahogy azt az elnök kifejtette, a háború, az aszály, az energiaválság és az infláció egyaránt kihívás elé állította az önkormányzatok szereplőit, a vállalkozásokat, de az állampolgárokat is. Hozzátette: mindenki arra törekszik ebben a nehéz időszakban, hogy az emberek minél kevesebb csorbát szenvedjenek. A háború még nem ért véget, így mindenki életét megnehezíti. Az elnök szerint fontos, hogy minél hamarabb béke legyen, és nyugodtan lehessen építkezni Nógrád megyében.

– Mindenki teszi a dolgát és nagy öröm a számunkra, hogy a TOP Pluszban több tízmilliárd forint támogatásról született eddig döntés. Ez jelentős összeg és egyébként mintegy hetvenmilliárd forintot ítéltek oda megyénknek. Ezáltal pedig az önkormányzatok újabb beruházásokkal gazdagodhatnak – közölte Skuczi Nándor.

A közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a pályázati forrásokból egyebek mellett megújulnak intézmények és utak is, amelyek mindegyike komfortosabbá teszi az itt élők életét. Emellett ipari parkok létesülnek, amelyek új munkahelyeket teremtenek, amely szintén nagyon fontos. – Elengedhetetlen ugyanis, hogy a megyében élők boldoguljanak szűkebb hazánkban – zárta szavait az elnök.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában