Fejlesztés

2022.12.21. 17:21

Milliárdok érkeznek Nógrád megyébe turisztikai fejlesztésekre

Csaknem négymilliárd forint értékben kezdődhetnek turisztikai fejlesztések Nógrád megyében, amelyhez a forrásokat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz biztosítja. A részletekről Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke mai, salgótarjáni sajtótájékoztatóján számolt be.

G.E.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusznak köszönhetően közel 4 milliárd forintot fordíthatnak szűkebb hazánkban a települési önkormányzatok, illetve helyi egyesületek a turizmus erősítésére – fogalmazott Skuczi Nándor, hozzátéve – Összesen nyolc pályázatot bíráltak el pozitívan, így 3 milliárd 789 millió forint támogatás érkezik helyi és térségi turisztikai fejlesztésekre. 

Mint mondta, Pásztó önkormányzata 600 millió, Cered 100 millió, Bátonyterenye 500 millió, míg Szügy község önkormányzata közel 122 millió forintot nyert. Ezen kívül négy megyei egyesület is gazdagodott, mintegy 2,5 milliárd forinttal. 

Nógrád megye a 2021-2027-es időszakban a fenti támogatási konstrukcióban közel 72 milliárd forintból gazdálkodhat. Az idei évben már több alkalommal is hirdettek nyerteseket. Mások mellett ipari terület kialakítására, útfelújításokra, egészségügyi és szociális infrastruktúrát fejlesztő beruházásokra, valamint energetikai korszerűsítésekre érkeztek jelentős források. Számos helyen már a munkálatok is elkezdődtek. Idén áprilisban közel 13 milliárd, augusztusban mintegy 11 milliárd, november végén pedig bő 8 milliárd forint odaítéléséről tájékoztattak.

Cél, hogy az unokáink is itt maradjanak

– A megyei önkormányzat és jómagam is elkötelezettek vagyunk abban, hogy az itt élő emberek, a gyermekeink és az unokáink is Nógrádban találják meg a boldogulásukat. Ehhez jól fizető munkahelyek, élhető lakókörnyezet és a Palócföld szeretete kell. Ezen kívül azokat is szeretettel várjuk, akik turistaként gyönyörködni szeretnének Nógrád szépségében. Ehhez járulnak hozzá a helyi gazdaságfejlesztés eszközeként azok a turisztikai fejlesztések, amik most célba érnek – tájékoztatott Skuczi Nándor. 

Az ide látogatók ezáltal megismerhetik értékeinket, természeti és épített kincseinket és a palóc gasztronómiát. Az elnök arra is kitért: Bízom abban, hogy jól hasznosulnak majd ezek a források és az idén már kihirdetett összesen 30 milliárd forinthoz érkező újabb 4 milliárdos támogatás is segítheti szűkebb hazánk fejlődését. 

– Áldott ünnepet kívánok megyénk valamennyi lakójának, bízva abban, hogy a következő esztendő is hasonlóan eredményes lesz – fogalmazott Skuczi Nándor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!