Magasság

2022.11.16. 21:49

Este sem állt meg az óriáskerék körüli szorgos munka Salgótarjánban + fotók

Még este is gőzerővel építették a Salgótarján belvárosát a következő hetekben ékesítő óriáskereket. Ha a munkálatok a terv szerint alakulnak, akár már egy hét múlva birtokba vehetik az érdeklődők.

Nool

Igazán monumentális méretek vannak kibontakozóban

Forrás: Nool

Fotó: Szabó Péter

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, látványos munkálatok kezdődtek szerda délelőtt a salgótarjáni Fő téren: hatalmas alkatrészekkel érkező kamionokkal telt meg a város szíve, s kiderült, óriáskerék épül.

Este ismét ellátogattunk az építkezés helyszínére, ahol még a sötétedést követően is javában zajlottak a munkálatok. A szerkezet talapzata már kibontakozóban van, s ha ilyen ütemben tudják továbbra is építeni, akkor már jövő hétvégétől birtokba vehetik majd mindazok, akik nem félnek a magasságtól. 

Óriáskerék Salgótarján 2022.11.16.
Fotós: Szabó Péter / Forrás: Nool
Óriáskerék Salgótarján 2022.11.16.
Fotós: Szabó Péter / Forrás: Nool
Óriáskerék Salgótarján 2022.11.16.
Fotós: Szabó Péter / Forrás: Nool

Cikkünk megjelenése után a város polgármestere, Fekete Zsolt közösségi oldalán számolt be a fejleményekről. Mint kiderült, a szerkezet advent idején várja majd a helyi- és környékbeli lakosságot. Az óriáskereket egy vállalkozó fogja működtetni november végétől december végéig a József Attila Művelődési Központ előtti területen, így az a városvezető bejegyzése szerint nem ró majd anyagi terhet az önkormányzatra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában