Egészségügy

2022.11.24. 10:49

Csúcskategóriás szimulátorok érkeztek a salgótarjáni kórházba

A Skill laborok fejlesztése projektben a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórháza csúcskategóriás szimulátorok érkeztek, így már ezekkel is felkészülhetnek a szakdolgozók a műtétekre és a vizsgálatokra. Használatukat a beszállító cég biomérnöke mutatta be.

Nool

A VirtaMed GynoS szimulátor a húgyhólyag és a prosztata műtétek területén nyújt valósághű gyakorlási lehetőséget, valódi eszközök használatával különböző patológiás eltérések endoszkópos műtéti megoldásainak megismerését is segíti – írja hírportálunkhoz eljuttatott közleményében az egészségügyi intézmény. 

A napokban urológus és nőgyógyász rezidensek, szakorvosjelöltek kezdték el a tréninget, jelenlévő szaktekintélyek útmutatásai alapján. A Mentice VIST G7 – a képvezérelt intervenciós szimulátorok zászlóshajója – segítségével többek között stroke-os beteg elzáródott erében lévő vérrög eltávolítását, szívinfarktusos beteg koszorúér szűkületének tágítását, stentelését kezdhették el gyakorolni a neurológusok, a  kardiológusok, a belgyógyászaink és szakorvosjelölt radiológus. 

A VIMEDIX magas hűségű szimulátorral szív- és mellkasi ultrahang vizsgálat elvégzésében való jártasság megszerzésére nyílt lehetőség a készülék használatának – áll a közleményben.

Szimulátorral készülhetnek a műtétekre a salgótarjáni kórházban
A rezidensek nagy érdeklődést tanúsítottak a szimulátoros gyakorlati lehetőség iránt
Fotós: Beküldött fotó

A lelkes urológus rezidensek és szakorvos jelöltek nagy érdeklődést és nyitottságot mutattak a nem szorosan a szakterületükhöz kapcsolható eszközök kipróbálására is, mely a SKILL laborban rejlő kockázat- és stresszmentes gyakorlati készség elsajátítási lehetősége.

Egy héttel ezelőtt is újabb eszközökkel bővült a kórház skill laborja. Ahogy arról beszámoltunk, az új eszközök között ultrahangos bronchoszkópia szimulátor, ventilációt oktató aprikáció táblagép, valamint colonoscopos oktatómodell is volt. 

A Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Központjában található úgynevezett skill labort egyébként egy hónapja szakmai nap keretében mutatták be. A szakemberek valósághű vészhelyzeteket oldhatnak meg a laborban, így növelve a gyakorlati tapasztalatukat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában