Oktatás, gyakorlat

2022.11.17. 19:37

Újabb eszközökkel bővült a salgótarjáni kórház skill laborja

Nemrégiben adták át a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház új részlegét, ahol a valós helyzetekhez megtévesztően hasonló szituációkat gyakorolhatnak a szakemberek. A felszerelések tárháza újabb elemekkel bővült az intézményben.

Nool

Hasznos eszközökkel bővült a labor

Forrás: Beküldött/Szent Lázár Megyei Kórház

Egy hónappal ez előtt szakmai nap keretében mutatták be a salgótarjáni a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Központjában található úgynevezett skill labort, ahol valósághű vészhelyzeteket oldhatnak meg a szakemberek, így növelve a gyakorlati tapasztalatukat. Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, az ott található 21. századi eszközöknek és a magas színvonalú képzéseknek köszönhetően lehetőség nyílik az egészségügyi ellátás erősítésére.

– A skill környezetben élethű helyzetek szimulációjával sajátíthatók el az ápolói, általános orvosi és szakorvosi gyakorlat alapvető műfogásai, mint az újraélesztés, az intubálás vagy a szülészeti ultrahang vizsgálat, sőt a legkorszerűbb laparoszkópos technikában is rutin szerezhető ezen eszközök által – magyarázta a labor működésének lényegét közleményében a megyei kórház.

skill labor, szent lázár kórház
Az orvos- és egészségtudományi képzésben tanulók is gyakorolhatják a betegellátást a labor eszközein
Forrás: Beküldött/Szent Lázár Megyei Kórház

Hozzátették, hogy a szimultációs eszközök folyamatos fejlesztése nagyban segíti az oktatás magas szintű színvonalának biztosítását.

– Intézményünk skill laborjában Dr. Demján Mónika az intenzív osztály főorvosa, skill labor felelős és Csikos Dóra Rendelőintézeti-gondozói igazgató a napokban vették át az új eszközöket, melyek többek között az alábbiakat is tartalmazta: ultrahangos bronchoszkópia szimulátor, ventilációt oktató aprikáció táblagép, colonoscopos oktatómodell – számolt be a fejlesztésekről csütörtöki közleményében a Szent Lázár Megyei Kórház.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában