Helyi közélet

2022.11.28. 15:30

Budapesten is fejleszthették tudásukat a salgótarjáni középiskola diákjai

Intenzív szakmai hetet tartottak a napokban salgótarjáni Borbély Lajos szakközépiskolában, a tanulókat közel 100 általános iskolás tanuló látogatta meg. Az eseményről az intézmény igazgatója, Fekete Zsoltné számolt be portálunknak.

G. P.

A nyílt nap keretében valamennyi helyben tanulható szakmát bemutattak az érdeklődő diákoknak, szüleiknek, pedagógusaiknak

Forrás: Beküldött fotó

–  A szakmai hét keretében tartottuk meg a pályaválasztási nyílt napot, amelyre az érdeklődő általános iskolásokat vártuk. Valamennyi szakmánkat bemutattuk a közel 100 diáknak, a szülőknek, valamint a kísérő kollégáknak, akik izgalmas délelőttöt tudhattak maguk mögött. A hét folytatásaként kőműves és hegesztő versenyt hirdettünk a tanulóinknak, akik teljes erőbedobással próbálták a legjobb formájukat hozni és megmutatni tudásukat. Építészetet tanuló diákjaink  a közismereti órán bepillantást nyerhettek a hagyományos építészetbe, a történelemórán pedig a céhekről és a manufaktúráról hallhattak új információkat. Az ágazati alapoktatásban résztvevő kilencedikesek több szakmába is betekintést nyújtottak, többek között az okosotthon-vezérlést mutatták be a leendő villanyszerelő tanulóinknak. Kozmetikus szakosaink között a hét minden napjára sminkversenyt hirdettünk, ahol  színesebbnél színesebb technikákat alkalmaztak – tudtuk meg az igazgatótól.

Kiemelte továbbá:  a rendezvények nemcsak az iskola falai között zajlottak, hiszen csütörtökön Budapestre is ellátogattak a diákok egy egy kozmetikai céghez, ahol a tanulók új kozmetikai anyagokkal is megismerkedhettek, sőt, kezelést is kaptak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában