Statisztika

2022.10.17. 17:26

Nógrád megye a sor végén kullog a népszámlálási kérdőív kitöltésében

A vártnál is jóval többen hagyták a népszámlálási kérdőív online kitöltését az utolsó napokra, így szerda délelőttig meghosszabbodik az online kitöltési szakasz. A Központi Statisztika Hivatal néhány napja friss kitöltési százalékokat közölt: Nógrád egyike azon megyéknek, ahol eddig a legkevesebben töltötték ki a kérdőívet.

Nool

Néhány nappal meghosszabbították a kérdőív online kitöltési lehetőségét

Forrás: Shutterstock

A KSH Facebook-oldalán közölte: a nagy érdeklődésre tekintettel szerda 10 óráig meghosszabbítják a népszámlálás online adatszolgáltatási időszakát.

– A kérdőíveket eredetileg október 16. éjfélig lehetett önállóan, az interneten kitölteni a postán megkapott, 12 jegyű belépési kód megadásával. A nagy érdeklődés miatt azonban a KSH úgy döntött, meghosszabbítja az online adatszolgáltatási időszakot. Vagyis a kérdőívet október 19-ig lehet az interneten kitölteni, így mindenkinek lehetősége lesz önállóan, online megválaszolni a népszámlálási kérdéseket – írták a posztban.

Hozzátették: az internetes kitöltés továbbra is a legegyszerűbb, leggyorsabb és legkényelmesebb módja a válaszadásnak. A kérdőívkitöltés számítógépen, illetve bármilyen internetkapcsolattal rendelkező mobileszközön lehetséges. Akik nem rendelkeznek internethozzáféréssel, térítésmentesen használhatják a közkönyvtárak számítógépeit, valamint a Digitális Jólét Program Pontokon is ki lehet tölteni online a kérdőíveket.

népszámlálás, statisztika
Nógrád megyében kevésbé aktívak a kitöltők
Forrás: Facebook/Központi Statisztikai Hivatal

Nógrád megyében nem aktívak a kitöltők

A KSH néhány nappal ezelőtt egy országos összesítést is közölt arról, hogy jelenleg a megyék lakosságának hány százaléka élt a kitöltés lehetőségével. Az adatok szerint a kitöltési arány országosan elérte a 43 százalékot. A legnagyobb aktivitás Győr-Moson-Sopron megyében tapasztalható, itt 48,8 százalék a kitöltési arány, ezt követi Pest 47 és Fejér megye 46,1 százalékkal. A legkevésbé Somogy megyében voltak aktívak az emberek (34, 8 százalék), míg az utolsó előtti helyet Nógrád megye 36,1 százalékkal birtokolta.

Balla Mihály is felhívta a figyelmet arra, hogy meghosszabbodott a kitöltési határidő:

Korábban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a népszámlálásról:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában