Informatika

2024.04.29. 13:50

Szakmai nap: új, különleges fejlesztésre készül a balassagyarmati technikum

Szakmai napot tartott a mesterséges intelligencia témájában a Szondi György Technikum és Szakképző Iskola Balassagyarmaton. Az intézmény hamarosan egy VR laborral is bővül, ezzel az új dimenzióval is megismerkedhettek az idelátogató diákok és tanárok.

Lukács Zsófia

A VR fejlesztésre az iskolákban is törekedni kell

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

A felvidéki partneriskolákból, Kékkőről és Fülekről, valamint a szakképzési centrum műszaki informatika oktatással foglalkozó középiskoláiból is érkeztek diákok és oktatók a Szondi György Technikum és Szakképző Iskola szakmai napjára hétfőn délelőtt.  

– Iskolánkban régóta zajlik a műszaki informatika oktatása. A szakmai napon egy végzős csoport tartott bemutató órát, ők már régebb óta dolgoznak VR szemüveggel. Olyan témákat érintettek, mint a kommunikáció a mesterséges intelligenciával, személykövetés, lámpavezérlések az útkereszteződésben, PLC rendszerek vagy a virtuális műhelyek fejlesztése – mondta el portálunknak Tanka Ágnes az iskola igazgatója.

Négyszázmillióból fejleszthetnek

Hozzátette, hogy az oktatás folyamatosan fejlődik és alkalmazkodik az új technológiákhoz és trendekhez, és most egy újabb mérföldkőhöz érkezett az intézmény: 400 millióból fejleszthet az iskola. Az új gépek beszerzése mellett egy VR labor is fejlesztés alatt van, amelyhez nemrégiben kapott támogatást a szakképzés.
– Az oktatásban nélkülözhetetlen elem lesz a mesterséges intelligencia, fel kell zárkóznunk és ki kell használnunk ennek a pozitív oldalát, ami hasznos lehet a mi munkánkban is– fogalmazott Tanka Ágnes.

Fontos az együttműködés
Baranyi Zoltán, a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum főigazgatója a szakmai napon a felvidéki együttműködést hangsúlyozta.  – Egyre több találkozót kezdeményezünk a szlovákiai partnerekkel, azokkal az iskolákkal, amelyekkel évek óta jó kapcsolatot ápolunk. Idén tavasszal közös fórumokon adhatjuk át egymásnak a tapasztalatokat. A mai világban a mesterséges intelligencia ismerete elengedhetetlen, így ebbe a témakörbe Tresó Pál által nyerhettek betekintést a diákok  – hangsúlyozta a főigazgató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában