Fűtés

2022.09.24. 18:36

Nógrádban is nagy az érdeklődés: egy nap alatt háromezer köbméter tűzifára regisztráltak az Egererdőnél

Sorban állnak az emberek a hatósági áras tűzifáért.

G. K.

Mint arról már beszámoltunk, elindult a hatósági áras tűzifaprogram. Az igényt személyesen, telefonon, illetve e-mailben is lehet jelezni.

 – A lakosság így maximált áron juthat tűzifához, és sok családban kiválthatják vele akár a gázfűtést is – közölte Nagy István agrárminiszter.

A Heol.hu arról számolt be, hogy Dobre-Kecsmár Csaba, az Egererdő Erdészeti Zrt. vezérigazgatója a HírTv-nek nyilatkozott részletesen a mostani bejelentéssel kapcsolatban.

Kiemelte: akkora az érdeklődés, hogy jelenleg az augusztusban megrendelt fákat adják ki.

– Nyilvánvalóan, ilyen érdeklődés mellett csúszásokra kell felkészülni. Az Egererdő Zrt.-nél a rendelet napján háromezer köbméternyi igényt regisztráltunk – fogalmazott.

Hozzátette, hogy a fuvarozók se tudnak hirtelen ekkora igényt kielégíteni. Tapasztalatai szerint az emberek nyugodtan, higgadtan, ismerve az erdőgazdaság menetét, és erre felkészülve álltak sorba.

Az Egererdő Zrt. a Bátonyterenyén, illetve a környéken élők faigényét szolgálja ki szűkebb hazánkban.

Korábban már beszámoltunk arról is, hogy Nógrád megyében, hol lehet átvenni az erdészetektől a hatósági áras tűzifát.

Címkék#tűzifa
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában