Gasztroreality

2022.09.16. 17:17

Kamillás tehéntőgy adta fel a leckét a balassagyarmati séfjelöltnek a főzőműsorban

Szerdán véget ért a Séfek Séfe három napos tréningje: 18 versenyző megkapta a séfkabátot, összeálltak a csapatok. Ezzel a verseny a balassagyarmati Ghebali Kenzának is új szakaszához érkezett, aki Vomberg Frigyes csapatában küzd tovább a fődíjért.

Nool

A szétszórt csapatot végül Vomberg Frigyes tette helyre

Forrás: Beküldött fotó

Csütörtökön a Séfek Séfe mezőnyének újabb kihívással kellett szembenéznie. Az első feladat vidéki tematikára épült, amelyben a séfeknek különböző gyógynövényeket – kamillát, porcsint és körömvirágot – kellett beleépíteniük az ételbe. A versenyzők ekkor még semmit sem sejtettek az főétel alapanyagáról, azonban Ördög Nóra bejelentése után igencsak meghökkentek a tehéntőgy láttán.

A Vomberg Frigyes által vezetett piros csapat kamillás tehéntőgy gombócot készített sült malackarajjal, tepertőmorzsával, sárgaborsópürével és parasztos hagymás raguval. Az étel elkészítése közben Kenzáék újabb meglepetéssel szembesültek, amikor Gáspár Zsolti egy hatalmas adag madártejjel besétált a stúdióba, amelyet a versenyzőknek szintén el kellett készíteni.

„Megjelent a Gáspár Laci” – kommentálta Edit, Kenza csapattársa az eseményeket, miután meglátta Gáspár Zsoltit.

A folytatásban a csapatok feszült helyzetbe kerültek, egyre stresszesebben dolgoztak, az idő is szorította őket. A hangulat Kenza és Edit között is egyre paprikásabb lett.

– Edit azért szól így bele, mert óriási szereplési vágya van, de engedjük már el, hogy csak neki lehet igaza – kommentálta Kenza az eseményeket, miután Edit próbálta irányítani őket.

A szétszórt csapatot végül Vomberg Frigyes tette helyre, aki felhívta a figyelmüket, hogy mindenki a saját feladatával foglalkozzon. Végül mindkét fogás elkészült, amit a Farm Vip műsorvezetőinek és versenyzőinek tálaltak fel.

A zsűritagok a kóstolása után úgy ítélték meg, hogy holtversenyben a fekete és piros csapat végzett az első helyen, így senki sem kapott védettséget a második feladatra, az egyéni főzésre. A piros csapatból Dezsőt és Bélát bízták meg a feladat teljesítésével, akik bizonyították is rátermettségük, így péntek este a teljes csapatnak szurkolhatunk tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában