Verseny

2022.09.14. 16:05

Vomberg Frigyes csapatát erősíti tovább a Séfek Séfe balassagyarmati versenyzője (videó)

Kenza a séfkabát láttán meghatódva ugrott Vomberg Frigyes karjába.

Nool

Kenza Vomberg Frigyes csapatát erősíti tovább, meghatódva fogadta a séfkabátot

Forrás: TV2

Újabb kemény napon van túl a Séfek Séfe balassagyarmati versenyzője, Ghebali Kenza, aki miután sikeresen teljesítette az első tréningnapot, esélyt kapott arra, hogy újra lefőzze a zsűrit.

Kedd este a második tréningnappal folytatódott a Séfek Séfe, ahol a versenyzőknek ismét csapatban kellett bizonyítaniuk. Az első feladat az olasz tésztákról szólt, a versenyzőknek három félét – tortellinit, raviolit és pappardellét – kellett elkészíteniük, különböző szószokkal és töltelékekkel.

Kenza Molnár Ágival, Tóth Tiborral és Tokos Csillával került egy csapatba. A négyes alakulat rákkal töltött ázsiai stílusú, valamint tejszínes gorgonzolás póréhagymás tésztát készített, utóbbit csirkemellel tálalták. Az étel értékelésekor Vomberg Frigyes külön kiemelte, hogy a Kenza által készített piros tészta az eddigi legjobb.

– Rendkívül boldog voltam, amikor azt mondta Frici a piros tésztámra, hogy ez nagyon jól sikerült, olyan elmondhatatlan érzés volt. Jól esett – kommentálta Kenza a dicséretet.

Az első kör után rögtön három séf kabát talált gazdára. Elsőként Wolf András, majd Krausz Gábor, végül pedig Vomberg Frigyes választott egy-egy versenyzőt a csapatába.

– Akinek én adom nem biztos, hogy a főzésével győzött meg, mégis motoszkál bennem valami, hogy nekem az az ember kell – kezdte az értékelést Vomberg Frigyes. – Van benne valami, valami chili, ami csíp, a csapatnak ad egy lendületet, egy szívet, egy lüktetést. Én érzésből választok, és nem főzéstudomány alapján – folytatta a séf, majd Kenzát üdvözölte a csapatában.

– Elmondhatatlan, hogy milyen boldog vagyok, kavarognak bennem az érzések, nem tudok szóhoz jutni sem – fogadta meghatódva a séfkabátot a balassagyarmati versenyző, aki ezentúl Vomberg Frigyes vezetésével a piros csapatban főzhet tovább.

Kenza így egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy megnyerje a Séfek Séfe címet, a 10 millió forintos fődíjat és a kéthetes franciaországi továbbképzést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában