Rezsi

2022.09.30. 11:21

Csach Gábor: „gáz van, pontosabban: van gáz” Balassagyarmaton

Hosszú hetek után megoldódni látszik Balassagyarmat önkormányzati fenntartású intézményeinek gázbeszerzése. A korábbi, rendkívül magas árajánlat után csütörtök éjjel jó hírekről számolt be a gázhelyzet kapcsán a nyugat-nógrádi város fideszes polgármestere.

Nool

Csach Gábor Balassagyarmat pogármestere

Forrás: Nool

„Októbertől minden intézményünkben van gáz, egyelőre elviselhető áron. Bizakodva nézünk a jövőbe” – írta közösségi oldalán Csach Gábor. A városvezető arról tájékoztatta a lakosságot, hogy Balassagyarmat – több tucat településsel közösen – sikeres eljárást folytatott, és a mai piaci viszonyokhoz képest jó árat kapott hat nagyfogyasztó intézménye gázfűtésére jövő év októberéig.

„A mostani árunk köbméterenként 935 forint, amely kevesebb mint tízszerese a két évvel ezelőtti árunkhoz képest, mely idén szeptember végéig biztosított. Ez egyrészt jó ár, hiszen a korábbi közel 17-szeresnél jóval alacsonyabb, viszont ez fix nyereséggel ugyan, de a gáztőzsde mozgása szerint fog havonta változni” – fogalmazott a polgármester.

Csach Gábor a körülményekhez képest pozitív fejleményeket úgy foglalta össze, hogy mindez két dolgot jelent. Egyrészt azt, hogy ha megmarad novemberben is ez az árszint, nagyságrendileg a költségvetésben mai napon megszavazott 80 millió forintos keretből a takarékossági intézkedésekkel együtt az idei esztendő biztosan finanszírozható. Másrészt pedig azt, hogy ha az ár a fűtési szezon elindulásával jelentősen megugrik, akkor újabb átcsoportosítások válnak szükségessé a városban.

„Imádkozunk és reménykedünk!” – zárta bejegyzését Balassagyarmat polgármestere.

 

Címkék#rezsi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában