Séfek Séfe

2022.09.29. 15:11

Cicaharc: tapintható a feszültség a balassagyarmati séfjelölt és csapattársa között

Egymásnak feszült piros csapat két lánytagja.

Nool

Pattanásig feszült a hangulat a két versenyző között

Forrás: TV2

Mint arról korábban beszámoltunk, Alexandra a feketéből a piros csapatba került, azonban nem mindenki fogadta kitörő örömmel.

– Nem akartam olyan lenni mint a kékek, hogy az Alexandrával való úgymond ellentétet kiteregetni, mert nem fogom ezzel gyengíteni a csapatomat. Érthető a felháborodásom abból a szempontból, hogy én amatőrként vagyok itt, és féltem a se*** a profi séfektől – kommentálta Kenza a visszatért versenyző esetét.

A keddi adásban a csapatok egy hajó legénységét alkották, élükön a kapitánnyal, jobbkezeként a matrózzal. Vomberg Frigyes a piros csapatból Alexandrát választotta kapitánynak, Alexandra pedig Kenzát a matrózának, akinek minden kívánságát teljesítenie kellett.

– Szerintem ez egy nagyon gyáva és számító cselekedet volt – fogalmazott Kenza.

A pirosak ezúttal előnnyel indultak a versenyen. A csapatoknak halakból kellett ételt készíteni, így ők döntötték el, hogy ki, melyik halat kapja.

A piros csapat a mahi-mahi halfilét választotta, amit sülten tálalt a tengerimádóknak, zöldborsókrémmel párolt retekkel, tengeri spárgával, hollandi mártással, wakame salátával, sült paradicsommal, szívsalátával és fokhagymás majonézzel.

Mivel Vomberg Frigyes csapata nem kapott elég szavazatot, ezért újra egyéni főzés várt rájuk. Mint kiderült surf and turf ételt kellett készíteniük, ami azt jelenti, hogy egy adott hús mellé tengeri herkentyűket párosítanak. Kenza a báránygerinchez tintahalat kapott, amiből tintahalkarikákat készített, a báránygerincet megsütötte, majd tejszínes házi tésztával, cukkini és sárgarépa szalagokkal és narancsos vajas mártással tálalta.

A zsűri szerint bár a balassagyarmati séfjelölt vétett hibákat, az étele egész jól sikerült, így továbbra is versenyben. Végül a fekete csapatból Dorina távozott.

Szerdán a versenyzőknek vadhúsokkal kell dolgozniuk, amit Vomberg Frigyes még egy palacsintával is megfejelt, amit Kenzára bízott. Az újabb nehéz feladat feszült pillanatokat szült a konyhában, Kenza és Alexandra is egymásnak ugrott.

– Szandi egyfolytában, fél szemmel az én munkámat akarta felülbírálni, hogy hátha elrontok valamit, és bele tud szólni – mondta Kenza, akinek nem tetszett, hogy Alexandra folyton ugráltatta.

A kóstolásra vadászok érkeztek. A piros csapat muflont tálalt, erdei gombával, gesztenyével, csipkebogyós szilvával, narancsos párolt répával, vajas cukkinivel és gesztenyefánkkal, desszertként pedig aszalt barackos túrós palacsintával és csokiöntettel.

A vadászok véleménye alapján a piros csapat hét szavazatot gyűjtött, ennek köszönhetően ismét védettséget szereztek és tovább jutottak a versenyben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában