Séfek Séfe

2022.09.26. 18:11

A legjobb desszerttel a nap séfe címet is kiérdemelte a balassagyarmati versenyző

A Séfek Séfe péntek esti adásában a csapatoknak egy különleges megpróbáltatással kell szembenézniük.

Nool

Az első feladatnál összevart séfkabátban dolgoztak a versenyzők

Forrás: Beküldött

Az első feladat egy főétel elkészítése volt, egy kis csavarral, ugyanis két versenyzőnek egy összevart séfkabátban kellett teljesítenie a feladatot. Vomberg Frigyes úgy gondolta, hogy a piros csapatból Kenza és Béci illik össze a legjobban, így összekapaszkodva kellett helyt állniuk a konyhában.

A főzés végén a piros csapat chilis sült ananászt, konfitált édesburgonya pisztáciát, sült csirkét, marinált patisszont, vajas spárgát, kevert salátát és kéksajt mártást tálalt a sztárvendégeknek.

A zsűritagok úgy ítélték meg, hogy a kék csapat főztje sikeredett a legjobbra, így a piros és a fekete csapatra egyéni főzés várt. Azonban kiderült, nem egyéniben fognak küzdeni, hanem párokban. Ördög Nóri a piros csapatból Kenzát, a fekete csapatból Viktort állította össze. A balassagyarmati séfjelölt örült, hogy egy tapasztalt séffel főzhet, azonban Viktor kicsit megijedt a választástól.

A páros főzés alkalmával a versenyzőknek a kedvenc ételeikből és a kedvenc alapanyagaikból kellett főzniük. Kenza kedvenc étele a juhtúrós sztrapacska, kedvenc alapanyaga az avokádó, a rizottó rizs, a polip, a tojás és a garnéla rák volt, míg Viktor kedvenc étele a csirkeragu leves, ládájában pedig a gombák, a bélszín, a burgonya és citrusok voltak. A versenyzőknek egyikük főétele és a másikuk alapanyagot tartalmazó ládája között kellett választaniuk. Viktor ládáját Kenza főételével párosították. Hogy ez a feladat se tűnjön túl egyszerűnek a versenyzőknek még desszertet is kellett készíteni, ami palacsinta volt.

Kenza és Viktor jól állta a sarat a konyhában. Végül marhabélszínt, papayás céklapürét, joghurtos céklatekercset, pirított ördögszekér gombát, konfitált burgonyát, savanyított gombát helyeztek a tányérra, desszertként pedig túrós palacsintát készítettek, csokoládé mártással és pirított mogyoróval.

Az ételük annyira elnyerte a séfek tetszését, főleg Kenza palacsintája, hogy mind a ketten megkapták a nap séfe kitűzőt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában