Tüntetés

2022.09.17. 18:05

Megmozdította a salgótarjániakat a macskagyilkosság: állatrendőrségért tüntettek

Demonstrációt szervezett Salgótarján Fő terén a Mancs Menedék Állatvédő Egyesület szombaton. A felhívás célja az volt, hogy Magyarországon létrehozzanak egy állatrendőrséget, akik segíthetnek visszaszorítani az állatkínzást.

G. P.

A helyiek is fontosnak tartották, hogy fellépjenek az állatkínzás ellen

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Egy országos eseményhez csatlakozva tüntetést szervezett a Mancs Menedék Állatvédő Egyesület szombat délután a megyeszékhely Fő terén. Az utóbbi időben megszaporodott az állatkínzás szűkebb hazánkban is, így a helyiek is fontosnak tartották, hogy fellépjenek ez ellen.

– Az Állatrendőrséget Magyarországnak elnevezésű Facebook-csoport szombaton a fővárosban rendezte meg a demonstrációt, de akik Nógrádból nem tudtak felutazni, azok Salgótarjánban is csatlakozhattak a felhíváshoz – számolt be portálunknak Bozó Brigitta, az esemény szervezője. 

Kifejtette: szeretnék, ha hazánkban megalakulna egy állatrendőrség, akik közvetlenül és hatékonyan fel tudnának lépni az állatok jogait sértő cselekedetekkel szemben. Képesek lennének gyorsan eljárást indítani, hiszen jelen pillanatban csak civil szervezetek végzik ezt a munkát az országban, akik ehhez nem kapnak anyagi segítséget.

Mikuska Józsefné, a tüntetés egyik aktivistája kiemelte: fontos az állatok védelme, hiszen tőlük kapjuk a szeretetet, a feltétel nélküli bizalmat és a hűséget. 

– Minden erőnkkel azon kell lennünk, hogy megvédjük őket azoktól, akik érzéketlenül rajtuk töltik ki a felesleges energiájukat. Úgy látom, hogy inkább a fiatalok hajlamosak erre, rossz irányba halad a világ. Bízom abban, hogy ezzel az országos demonstrációval célt fogunk érni, a közösség összefogásának igen is van ereje. Szeretnénk, ha létrehoznának egy állatrendőrséget, akik a jószágok bántalmazása ellen kellőképpen fellépnek, ebben kérünk mi segítséget. Az augusztusban történt eset rendkívül megrázott, amikor is egy tini a földhöz vágott egy macskát, amit ráadásul még videóra is vettek, az ilyen cselekedeteknek kell megszűnnie – osztotta meg a résztvevő.

Mint arról már korábban beszámoltunk: augusztusban egy 15 éves fiatal fiú különös kegyetlenséggel földhöz csapott egy macskát, amit a tini barátai videófelvételen is rögzítettek, az eset az internetre is kikerült. A Szurkolók az Állatokért Alapítvány tagjai a videót látva úgy döntöttek, hogy ellátogatnak a salgótarjáni Acélgyári útra, hogy számon kérjék a tettest és annak családját, akik nem nyitottak ajtót.

Kapin Richárd, az alapítvány vezetője nemrégiben azt nyilatkozta portálunknak: – Kaptunk üzeneteket, hogy a város melyik részén lehetnek, ugyanis nem mernek hazajönni, mert félnek tőlünk. Mi azonban tényleg békés szándékkal jöttünk le, nem egy tizenéves kisfiút, vagy az édesapját akarjuk megverni, hanem el szeretnénk magyarázni nekik, hogy az állatkínzás nem divat Magyarországon – emelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában