Feladta a harcot

2022.09.12. 20:39

Szertefoszlott remény: trombózist kapott Cuki, a Salgótarjánban meglőtt cica

Sokan szurkoltak Cukinak, a Salgótarjánban megkínzott cicának a gyó­gyulásért, s bár óriási akaratereje volt, de hétvégén feladta a harcot.

Nool

A macskára járókelők találtak rá korábban Salgótarjánban, a Zöldfa úton

Forrás: Facebook/CicaMica Segítő Oldala

Mint arról korábban beszámoltunk, Cukira, a szerencsétlenül járt kiscicára néhány hete találták rá járókelők Salgótarjánban, a Zöldfa úton. A salgótarjáni állatvédők rögtön állatorvoshoz szállították a rémült állatot. A rendelőben kiderült, hogy a cicát meglőtték, a lövedék a mellkasába fúródott. Ezenkívül megsérült a gerince, a két hátsó lába lebénult, valószínűleg megrugdosták. 

A CicaMica Állatmentő Alapítvány Facebook-oldalán múlt héten még arról írt, hogy az állatorvosi diagnózist követően kérdéses volt, hogy életben marad-e a macska, ha nem javult volna az állapota, altatás várt volna rá. Cukiban hatalmas volt az élni akarás. Az őt gondozásba vevő alapítvány kórházba szállította, ahol állapota egy ideig változatlan volt, majd a kisállat hirtelen elindult, így mindenki reménykedni kezdett a javulásában.

Vasárnap reggel azonban aggódni kezdtek az állapotáért: – Cuki cicánk nincs jól, gubbaszt, belázasodott. Egyenlőre nem tudják a kórházban ennek az okát, újra megkezdődött a kezelése. A napokban jött volna ki a kórházból – írták az alapítvány közösségi oldalán

Délután az alapítvány fájdalommal osztotta meg a hírt, hogy a kisállat trombózist kapott, már nem lehetett megmenteni az életét.

Nincsenek szavak, Cuki angyalka lett. Sajnos a trombózis nem előre látható. Kicsi lány, napocska voltál mindenki életében, egy igazi kis tündér. Hihetetlen ami történt, vigyázz magadra kiscsillag a szivárványhídon túl is, ahol már nem bánthat senki.

– írták szomorúan.

A Cukival történt eset kísértetiesen hasonlít a néhány hete történt macskabántalmazáshoz, amikor a nógrádi megyeszékhelyen, az Acélgyári úton egy 15 éves fiú kegyetlenül kioltotta egy macska életét

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában