Kopogtattak

2022.08.24. 14:16

Elmaradt a szembesítés: az állatvédők elől bujkál a macskát brutálisan kivégző salgótarjáni fiú családja (videó)

Mint arról korábban már beszámoltunk, állatvédők látogattak el a kismacskát brutálisan kivégző salgótarjáni fiú lakhelyére.

Nool

Forrás: Nool

A kegyetlen állatkínzás a napokban történt a nógrádi megyeszékhelyen, amikor is hatalmas erővel földhöz vágta a macskát egy fiatal fiú. A brutális kivégzést pedig barátai videóra is vették, majd feltöltötték az internetre. Szerdán, a kora délutáni órákban ígéretükhöz híven az elkövető lakásához, az Acélgyári útra kijöttek a Szurkolók az Állatokért Alapítvány tagjai is.

Fotós: Sz.P. / Forrás: Nool

Kapin Richárd, az alapítvány egyik tagja portálunknak elmondta a helyszínen: Budapestről érkeztek, illetve helyiek is csatlakoztak hozzájuk.

– Az ok, amiért Salgótarjánba látogattunk, az a videó volt, ami futótűzként terjedt az interneten. Ezen egy fiatal fiú egy macskát földhöz vágott. Arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy bárki, aki állatot kínoz, annál meg fogunk jelenni, és számon fogjuk kérni, hogy miért, és hogy történt az eset –  emelte ki Kapin Richárd.

Hozzátette: a helyi romák 90 százaléka teljes mértékben fel volt háborodva, és az alapítvány mellett áll.

– Döbbenet volt számunkra, hogy mennyire a szívükön viselik ezt az ügyet a salgótarjáni emberek. Reméljük, hogy az elkövető családja el lesz tiltva az állattartástól – fejtette ki az alapítvány tagja.

Mint kiderült, a lakásból senki nem jött ki.

– Kaptunk azonban üzeneteket, hogy a város melyik részén lehetnek, ugyanis nem mernek hazajönni, mert félnek tőlünk. Mi azonban tényleg békés szándékkal jöttünk le, nem egy tizenéves kisfiút, vagy az édesapját akarjuk megverni, hanem el szeretnénk magyarázni nekik, hogy az állatkínzás nem divat Magyarországon – emelte ki Kapin Richárd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában