Programajánló

2022.08.25. 19:51

Eseménydús hétvége előtt állunk: számos kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a nógrádi településeken

Fesztiválokkal, koncertekkel vezethetjük le a hétköznapok fáradalmait, amelyeken garantált lesz a vérpezsdítő hangulat. Ezek mellett egyházi-, illetve sporteseményekből sem lesz hiány a hétvégén. Összegyűjtöttünk néhány olyan programot, amelyekre érdemes lehet ellátogatni.

Gubányi Patrik

Két napos fesztivállal búcsúztatják a nyarat Salgótarjánban

Forrás: Nool | Archív

Fotó: Hegedűs Márk

Négynapos őrület várja az érdeklődőket az első balassagyarmati Vármegyefeszten

Az alaptörvény tizenegyedik módosítása értelmében az eddigi megye elnevezés helyébe a vármegye lépett. Ennek apropóján az Ipoly-parti város önkormányzata már az új névvel szervez rendezvényt augusztus 25. és 28. között, csütörtöktől egészen vasárnapig a Vármegyeháza udvarán. A fellépők sorát a Ladánybene 27, Csordás Tibi, Krisz Rudi, Pixa és Bangó Margit erősíti majd.

Fesztivállal búcsúztatják a nyarat

Parádésnak ígérkezik a kétnapos Nyárzáró Fesztivál, amelyet a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. szervez augusztus 26-án, pénteken és augusztus 27-én, szombaton a megyeszékhely Fő terén. Az első napon megyénk hírességei veszik birtokba a színpadot, köztük Figi, a Bon-Bon, Oláh Gergő, Radics Gigi, illetve Newik. Másnap sem lesz hiány a pezsgésből, amit a HRflow, L.L. Junior, Nemazalány és Sofi, Geszti Péter, valamint Bárány Attila fog biztosítani.

Színes programokkal készülnek Ráróspusztán

A helyi szabadidőparkban immár második alkalommal rendezik meg augusztus 27-én, szombaton a Rárós Partyt. A program reggel, 8 órakor főzőversennyel veszi kezdetét, 11 órától pedig íjászattal és különböző játékos vetélkedőkkel is kedveskednek a látogatóknak, akiket megvendégelnek egy tányér gulyással és krumplisalátával is. A délután folyamán fellépők szórakoztatják majd a közönséget. A litkei művelődési háztól 11 és 14 óra között a hivatali kisbusz óránként viszi a lakosokat a party helyszínére.

Megszentelik a káponkai keresztet

Tavaly nyár végén egy nagy vihar következtében ledőlt az egyik bujáki nevezetesség, a Káponka keresztje. A napokban megtörtént a kereszt helyreállítása, amit augusztus 27-én, szombaton, 18 órától  szentmise keretében meg is áldanak az bujáki Káponkán, az ősi templom romjainál.

Minden az egészségről szól majd Eresztvényben

Immár negyedik alkalommal rendeznek egészségnapot a Salgótarjáni Lokálpatrióták augusztus 27-én, szombaton, 9 és 15 óra között, amely során az egészséges életmód fontosságára hívják fel a figyelmet. Az eseménynek az Eresztvényi Látogatóközpont ad majd otthont, ahol számos programmal várják az érdeklődőket.

Falunapra hívnak az etesiek

Örömfőzés, zumba, judo bemutató is várja azokat, akik augusztus 27-én, szombaton kilátogatnak az etesi focipályára. A falunap sztárfellépője Vida Jenny lesz, aki hangjával felforrósítja majd a helyiek hangulatát. A nap folyamán légvár, arcfestés és különféle játékok is várják a kisebbeket.

Gombócokból sem lesz hiány a kétbodonyi fesztiválon

Amennyiben az időjárás nem szól komolyan közbe – és ne így legyen – igazi fesztiváli hangulat költözik majd ezen a hétvégén a község művelődési házának kertjébe, illetve annak közvetlen környékére. A Szilvaszombat mulatsága már közel két évtizedes múltra tekinthet vissza, és mára a nyugat-nógrádi térség egyik legnagyobb tömegeket vonzó rendezvényévé nőtte ki magát, ahová messzi tájakról is érkeznek a nyár végén termő gyümölcsből készült különlegességekre vágyó vendégek.

Karancsalján elemez a TrollFoci stábja

Augusztus 27-én, szombaton Karancsaljára látogat a magyar és a nemzetközi labdarúgásnak is görbe tükröt mutató, a közösségi médiából jól ismert TrollFoci vidám csapata. Érkezésük nem véletlen, hiszen szomszédvári rangadó lesz a megyei másodosztályban, a Karancslapujtő második számú csapata vendégszerepel a Karancsalja gárdájánál, 14 óra 30 perces kezdéssel. Az összecsapás ideje alatt a „trollfocis srácok” interjúkat készítenek, elemzik a mérkőzést, valamint a harmadik félidőben is segítik majd a hazai csapatot.

Fiatalon elhunyt társukra emlékeznek a vizslási focisták

Kilencedik alkalommal rendeznek emlékmérkőzést a fiatalon elhunyt Jakab Zoltán, korábbi vizslási labdarúgó emlékének adózva. Szombaton, 14 órás kezdéssel a Vizslás Öregfiúk gárdája a Ballószög szenior labdarúgóival játszik egy barátságos mérkőzést, az elhunyt vizslási sportember emlékének jegyében. Ezt követően rendezik meg, 17 órás kezdéssel a Vizslás SE–Ceredvölgye SE megyei harmadik osztályú bajnoki mérkőzést.

Pótolják az elmaradt Szent István-napot Rétságon

A kedvezőtlen időjárás miatt nem tartották meg augusztus 20-án az akkorra tervezett programokat, augusztus 28-án, vasárnap azonban pótolják azokat. Tűzijáték, sztárok, gyerekprogramok: ezek fogják jellemezni a rétsági Szent István-napot, amit a nagyparkolóban tartanak majd meg. A jó hangulatot a Dívák és a Kelemen Kabátban alapozzák meg. A várva várt tűzijáték este, 9 órától lesz.

Motoros zarándoklatot tartanak nemzeti kegyhelyünkön

Az előző évek hagyományait követve augusztus 28-án, vasárnap, 11 órakor ünnepi szentmisét mutat be Bátor Botond pálos szerzetes, aki maga is motorral érkezik majd a helyszínre.  A szertartás végén, a kétkerekűek megáldása után a zarándokokkal együtt, ő is a motorjával vesz részt a körmeneten.

Püspöki áldás száll a bátonyterenyei Szent István király-templomra

A közelmúltban megújult a maconkai településrészen található Szent István király-templom. A helyi egyházközség augusztus 28-án, vasárnap, 11 órakor ünnepi szentmisére várja a hívőket. A szertartás keretében dr. Varga Lajos váci segédpüspök megáldja az új orgonát és a templomot, majd a liturgiát követően a mellette található, felújított közösségi házat is.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában