Szilvaszombat

2022.08.25. 14:28

Két marékkal kínálják majd a gombócot a főzőcsapatok a kétbodonyi fesztiválon

Amennyiben az időjárás nem szól komolyan közbe – és ne így legyen – igazi fesztiváli hangulat költözik majd ezen a hétvégén a község művelődési házának kertjébe, illetve annak közvetlen környékére.

H. H.

Gombócokkal és nudlival is kedveskednek a helyszínre látogatóknak

Forrás: Nool

Fotó: Archív fotó

A Szilvaszombat mulatsága már közel két évtizedes múltra tekinthet vissza, és mára a nyugat-nógrádi térség egyik legnagyobb tömegeket vonzó rendezvényévé nőtte ki magát, ahová messzi tájakról is érkeznek a nyár végén termő gyümölcsből készült különlegességekre vágyó vendégek. 

Augusztus 27-én, szombaton most is korán reggel elfoglalják majd helyeiket a különböző településekről érkezett főzőcsapatok a szomszédos mellékutca felé eső kerítés oldalában található „gasztronómiai soron”, és amint elkészülnek az első finomságok, már két marékkal kínálják is az ízletes gombócokat a betérőknek, míg a házigazdák nudlival is kedveskednek a látogatóknak.

Amíg az emberek serege a sátrak kínálatából falatozik, vagy éppen a kis közben kiépült kézműves- és termelői vásár sokszínű portékái közül válogat, ahol ezúttal selyemfestő foglalkozás is lesz, addig a szabadtéri színpadon egymást érik a fellépők. Az ökumenikus szentmisét követően 12 óra 45 perctől Halász Judit, a falu polgármestere mondja el köszöntő szavait, majd a hagyományőrző csoportok népesítik be a teret. 

A kétbodonyiak kezdenek, aztán jönnek a hollókőiek, a palotásiak, a diósjenőiek, a mohoraiak, a rétságiak (ők két társasággal is), majd a zenés-táncos előadásokat gombócevő-versenyek, valamint a főzőviadal eredményhirdetése szakítja meg. 

Este hétkor a Kerekes Band muzsikál a közönségnek, a sztárvendég, Szandi műsorát pedig, 22 órától élvezhetik az emberek. A Szilvaszombatot retró bál zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában