Emlékképek

2022.04.23. 14:39

A salgótarjáni labdarúgás múltját idézte fel a TrollFoci stábja

A hazai labdarúgással foglalkozó legnépszerűbb Facebook-oldal stábja látogatott el a közelmúltban Salgótarjánba. A festői környezetben megbúvó SBTC stadion mellett több egyéb érdekességet is megörökítettek.

Nool

Az egykori olimpiai bajnok labdarúgóval, Básti Istvánnal is készítettek egy interjút

Forrás: TrollFoci

A TrollFoci kétségkívül a legnépszerűbb Facebook-oldal, amely a hazai labdarúgással foglalkozik. A már közel 10 éve működő oldal mostanra több mint 444 ezer követővel és ennél is több kedvelővel büszkélkedhet, legfontosabb céljuk pedig nem más, mint a szórakoztatás.

A stáb nemrégiben össszegyűjtött néhány olyan futballklubot, amelyekre méltán lehet a „labdarúgó fellegvár” jelzőt osztani, s köztük volt a salgótarjáni is. A cikk megjelenése után nem sokat kellett várni, hogy célkeresztbe vegyék Salgótarjánt, a nógrádi megyeszékhely pedig az április 22-én megjelent Youtube-epizód főszereplője is lett.

A legújabb videónkban Nógrád megye fellegvárába, Salgótarjánba látogatunk, ahol bevezetünk titeket a bányászok rendkívüli életébe. Természetesen a túrából a festői SBTC stadion sem maradhatott ki, ahol Balga Józsefnek köszönhetően rengeteg salgótarjáni vonatkozású sztorit ismertünk meg, többek között Puskás Ferencről, Albert Flóriánról vagy Szojka Ferencről. 

– írják a közzétett videó leírásában. Két naposra nyúlt utazásuk keretében a március 19-én Salgótarjánban megtartott jótékonysági foci tornán is részt vettek.  A Városi Nosztalgia Teremlabdarúgó Tornán nyolc csapat állt pályára, a színvonalas mérkőzések mellett ismert labdarúgók, valamint színes programok is várták az érdeklődőket. 

A TrollFoci stábja a rendezvény keretében egy élő legendával, az 1968-as olimpiai aranyérmes labdarúgóval, Básti Istvánnal is interjúzott, az ismert énekesnő, Szandi koncertje pedig nem csak a vendégeket, hanem a Facebook-csapat munkatársait is sikeresen megmozgatta.

A Dornyay Béla Múzeum Bányászati kiállítóhelyén kívül megnézték Salgótarján belvárosát, sőt, a Somoskői várba is ellátogattak, hogy visszafoglalják azt Szlovákiától, vagy legalábbis megnézzék az onnan nyíló páratlan panorámát.

Visszaemlékeztek az egykori nagy sikerű televíziós showműsorban, a Játék határok nélkül című produkcióban szereplő Salgótarjáni tesitanárok csapatáról is, akik 1994-ben megnyerték Rómában a nemzetközi versenyt. Sőt, ha ez még nem lett volna már önmagában is elég: ellátogattak az egykori Tajga Teázó, mai nevén Tajga Söröző épületéhez is, ahová a városrész orosz testvérvárosa egy kitömött medvét ajándékozott sok évvel ez előtt – igaz, az ijesztő állatnak mára már nyoma sincs a helyen.

A TrollFoci Legendás futballklubok nyomában című műsorának Salgótarjánról szóló teljes epizódja az alábbi videón megtekinthető:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában