Labdarúgás

2022.03.22. 18:54

Színvonalas mérkőzéseket és kiváló kísérőprogramokat is tartogatott a tarjáni jótékonysági torna

Rengeteg érdeklődő előtt rendezték meg hétvégén a Városi Nosztalgia Teremlabdarúgó Tornát, a Silver Tüzép Kupáért.

Langa Attila

A Salgótarjáni BTC öregfiúk együttese nyerte meg a Nosztalgia Teremlabdarúgó Tornát

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: VISKARDI PETER

Ahogy arról korábban hírportálunkon beszámoltunk, Salgótarján hét egykori, valamint egy jelenleg is működő labdarúgócsapatainak a részvételével rendezték meg hétvégén a Városi Nosztalgia Teremlabdarúgó Tornát, amelynek győztesei a Silver Tüzép Kupát emelhették a magasba. A Salgótarján Városi Sportcsarnok parkettája ismert labdarúgókkal volt teli, akik igen színvonalas mérkőzéseket szolgáltattak a szép számú érdeklődők számára. 


Az ünnepélyes megnyitót megelőzően bemutató­mérkőzést játszott két gyermek- és két női labdarúgó-együttes, majd megkezdődött a torna. A nyolc gárda két négyes csoportban küzdhetett meg egymással, majd az azonos helyezésen zárók játszották a végső sorrendet eldöntő helyosztó mérkőzéseket

A labdarúgás mellett, a létesítményen kívül is színes programokkal várták a látogatókat a rendezvény szervezői, ahol szintén a retrón volt a hangsúly, Salgótarján százéves évfordulójára való tekintettel. A kinti menetrend legtöbb embert megmozgató eseménye Szandi koncertje volt, amelyen rengeteg ember dúdolta többek közt a Szerelmes szívek című dal sorait.

 
Kora este ünnepélyesen adta át a labdarúgó-együtteseknek, továbbá a kiemelkedően teljesítő játékosoknak a díjakat Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, Deák János, a Silver Tüzép tulajdonosa és Sárfalvi Péter, az EMMI sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki valamely formában segítette a torna szervezését, továbbá a támogatóinknak, főképp a Polgári Salgótarjánért Alapítvány kiemelkedő támogatását – kezdte Seregi Albert, az esemény megálmodója és egyben főszervezője. 

– Remélem, hogy minden résztvevő és kilátogató sportbarát jól érezte magát a régen látott sportemberek küzdelmeit látva, valamint örömmel találkoztak ismét egymással az egykori ellenfelek és csapattársak. Örömmel láttuk, hogy rengeteg család is kilátogatott a rendezvényre, kihasználva a fantasztikus, tavaszias időt – tette hozzá.


A torna jótékonysági vonalával kapcsolatban a következőket mondta: – A héten minden bölcsőde és óvoda megkapja a befolyt összegből rájuk költött ajándékokat, valamint az általános és középiskolákhoz legkésőbb húsvétig fogjuk eljuttatni a sportszereket. A licitre került sportereklyékre szép felajánlásokat kaptunk, valamint a még el nem kelt tárgyakra a későbbiekben jelzett felületen lehet majd ajánlatokat tenni. Még egyszer mindenkinek köszönöm a segítséget! 


A torna döntőjében az SBTC csapata 2–0 arányban diadalmaskodott az SKSE öregfiúk együttesével szemben, míg a torna harmadik helyén a Baglyasalja végzett. 


A torna végeredménye: 1. SBTC

2. SKSE

3. Baglyasalja

4. Bányagépgyár

5. ÖMTE

6. ZIM Vasas

7. SÜMSE

8. Síküveggyár

Különdíjasok:Legjobb kapus: Lázár Krisztián (Baglyasalja)

Legszebb védés: Babják Csaba (SKSE)

Legjobb védő: Hulitka Tamás (ÖMTE)

Leglátványosabb szerelés: Szabó Kálmán (ZIM Vasas)

Legjobb támadó: Polaneczki Péter (Bányagépgyár)

Leglátványosabb cselsorozat: Smelkó Károly (SÜMSE)

Gólkirály: Muzsik Sándor (Baglyasalja)

Legszebb gól: Novák János (SBTC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában