Adni jó!

2021.12.23. 16:07

Szebbé varázsolta a salgótarjáni otthontalanok ünnepét az egyesület

Otthon nélkülieknek adta át adományát szerdán a Salgótarjáni Lokálpatrióta Egyesület.

K. K.

Idén is több tucat rászoruló karácsonyát tették szebbé

Forrás: Beküldött fotók

A Salgótarjáni Lokálpatrióta Egyesület az év minden időszakában segít a bajba jutottakon és rendszeresen részt vesz a közösségi életben. Gyerekeket, időseket, rászorulókat egyaránt támogatnak, ha kell fát ültetnek, töklámpást faragnak vagy épp az egészséges életmódra hívják fel a figyelmet.

Az egyesületnél immár hagyomány, hogy a karácsony közeledtével meglepik az otthon nélkülieket. Nem történt ez másképp ebben az évben sem, Zeke Judit és dr. Szántó Erika szerdán felkerekedett, hogy az egyesület nevében eljuttassák idei adományukat a salgótarjáni férfi és női átmeneti hajléktalan szálló lakóinak.

Az egyesület tagjai ismét több csomagtartónyi élelmet; köztük tartós élelmiszert, teát, édességet, süteményt, kekszet, gyümölcsöt, valamint több kiló, a Tavaszi Cukrászda és a G&D Kézműves Cukrászda és Pékség által felajánlott friss pogácsát és kenyeret adtak át a szálló lakóinak és dolgozóinak.

Az ellátottak immár régi ismerősökként üdvözölték az egyesület tagjait, és boldogsággal fogadták az ajándékokat.

- Kezdeményezésünk legfőbb üzenete, hogy kifejezzük együttérzésünket, szeretetünket azok felé az embertársaink felé is, akik a társadalom perifériájára szorultak, nem ritkán, önhibájukon kívül. Ezért fontos, hogy az ünnepek közeledtével is érezzék: nincsenek egyedül. Az ő örömük pedig a miénk. Számunkra is, mint sokan mások számára a karácsony így teljes, hogy segíthetünk! – tolmácsolta az egyesület gondolatait dr. Szántó Erika.

Az adomány ismét jó kezekbe került, az egyesület a felajánlással majd' 60 ember karácsonyát varázsolta szebbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában