gyümölcs

2020.06.11. 15:29

Ajándékokat kaptak és fát ültettek a tarjáni óvodások

Gyümölccsel, aprósüteménnyel és matricás albummal kedveskedett az óvodásoknak a Salgótarjáni Lokálpatrióta Egyesület.

K. K.

Salgótarján, Pittypang óvoda. A Salgótarjáni Lokálpatrióták, adományoztak az Pittypang óvodának.

Forrás: NMH

Fotó: H.M.

Csütörtök délelőtt az egyesület tagjai minden gyermeknek részére egy–egy almát, több mint száz darab müzli szeletet, hat kiló aprósüteményt, 120 darab matricás albumot valamint Majkút Gabriella jóvoltából egy tuját ajándékoztak a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde Pitypang Tagóvodájának.

Simon Gyula, az egyesület alapító tagja portálunknak elmondta, a tuja áprilisban a Föld napjára tervezett faültetést helyettesíti az óvoda udvarán, ami a járványhelyzet miatt meghiúsult, de ősszel a tereprendezés után ez is pótlásra kerül. Ferhanné Kis Ildikó, a tagóvoda vezetője örömmel fogadta a helyi városszépítők támogatását, ugyanis éppen az iskolába készülők napját tették szebbé az adománnyal.

– Intézményünkben minden évben hagyomány, hogy akik szeptemberben iskolába mennek, jelképesen egy fát ültetnek, melynek a gyökeréhez, a nagycsoportosok nevét és jelét tartalmazó üvegcsét ásnak el az utókor számára – mondta az intézményvezető. Hozzátette: külön meglepetés volt a gyermekeknek, hogy a búcsúzás alkalmából egy kis ajándékban részesültek, hiszen idén elmarad a valódi ünnepség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában