teljesítménytúra

2020.08.22. 19:41

Négylábúak is megbirkóztak a hegyi menettel az eresztvényi egészségnapon

Immár második alkalommal rendeztek egészségnapot a Salgótarjáni Lokálpatrióták, amelynek idén a Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpont adott otthont.

Kakuk Klaudia

Fotó: Hegedűs Márk

Már szombat reggel nagy volt a forgatag a látogatóközpont körül, ahol nyársalós kenyér illata csalogatta közelebb az érdeklődőket, a kézműves portékát kínáló árusokhoz.

A szervezők minden korcsoportnak színes programokkal kedveskedtek, melynek az időjárás is kedvezett.

A kikapcsolódni vágyókat ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal, dietetikus tanácsadással, érzékenyítő tréninggel és sportprogramokkal várták. Emellett részt vehettek zumbán és gerinctornán valamint lehetőségük volt vért adni is.

A legkisebbeknek biciklis ügyességi pályával, kézműves sarokkal és ugrálóvárral is készültek, de érdeklődésüket jobban felkeltette a tűzoltó autó és rendőrségi busz, melynek felszereléseit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai mutattak meg a kíváncsiskodóknak.

Az egészségnappal párhuzamosan az eresztvényi sípályánál megrendezték, a Crazy Hill Sprint futóversenyt, ahol a profik és az amatőrök mellett, gyerekek, idősek és négylábúak is rajthoz álltak, hogy megbirkózzanak az embert és kutyát próbáló hegyi menettel. A pályát sikeresen teljesítőket éremmel és ajándéktárgyakkal jutalmazták.

– Az egészségnap célja, hogy felhívjuk az emberek figyelmét az egészséges életmódra valamint arra, hogy figyelmet fordítsunk a közösségi életre és a szociális háló szélére sodródó életekre is – mondta Simon Gyula a program egyik megálmodója. Hozzátette: a rendezvényen befolyt összegből a Menedék Családok Átmeneti Otthonát támogatják.

A változatos programok mellett a jó hangulatról Franczuz Erika és Oláh Gergő gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában