Adományokkal támogatják az idősotthon lakóit a salgótarjáni lokálpatrióták

A járványügyi helyzetre való tekintettel a Salgótarjáni Lokálpatrióta Egyesület védőfelszereléseket és fertőtlenítőszereket adományozott csütörtök délelőtt a Baglyaskő Idősek Otthona Füleki úti intézményének.

Kakuk Klaudia

A Salgótarjáni Lokálpatrioták vittek segélycsomagokat a kórházi idősek otthonába

Fotó: Hegedűs Márk

Az egyesület tagjai minden ápolóknak orvosi textíliából készült maszkot és gumikesztyűt adtak át. Emellett 30 liter fertőtlenítőszerrel és további 15 liter folyékony szappannal látták el az ott dolgozókat, az otthon lakóit pedig közel 40 csomag rágcsálnivalóval lepték meg.

– A saját logós termékek eladásból befolyt összeget fordítottuk erre a kis adományra. Kis emberek vagyunk mi is, de tenni próbálunk, mert ebben a helyzetben minden apró segítségre szükség van – hangsúlyozta Simon Gyula, az egyesület elnöke.

Mint mondta az idősek védelme érdekében elsősorban az őket ellátó személyzetet kell óvni a kórokozókkal szemben, így esett a választásuk az otthonra. Az egyesületi tagok az intézmény előtt adták át az adományt, amit az otthon lakói és a dolgozók is nagy örömmel fogadtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában