boltban

2021.12.04. 15:00

Helyi termékeket tart kínálatában a szécsényi üzlet

A Szécsényben 2014-től működő Házi Bolt 2018-ban átköltözött a művelődési ház épületébe.

Sz. F.

Damkó Henriett, az üzlet eladója (jobbra) Tresó Zsuzsannát szolgálja ki

Forrás: NMH

Fotó: Sz.F.

A költözésben két tényező játszott fontos szerepet: a ház a sétálóutcában, a turisták által látogatott helyen található, így a bolt árukínálatában szereplő sok helyi jellegű terméket könnyebben megtalálják a turisták. A másik tényező, hogy az üzlet egyben turisztikai információs pontként is szerepel. Erről az üzlet falán lévő tábla is tájékozatja a látogatókat.

Damkó Henriett eladó elmondta, hogy az érdeklődőket tájékoztatja a város látnivalóiról, de információt adnak arról is, hogy Szécsény környékén hová érdemes még ellátogatni, s ott milyen érdekességek várhatók.

A boltban különböző emléktárgyak, kézműves termékek, gyümölcsszörp, tökmagolaj, mézféleségek és még sok minden más kapható. Többek között háziipari készítmények, például lekvár, gyógytea, de nem feledkeznek meg a gyermekekről sem.

Damkó Henriett, az üzlet eladója (jobbra) Tresó Zsuzsannát szolgálja ki
Fotó: Sz.F. / NMH

Tresó Zsuzsanna vásárló elmondta, hogy gyakran megfordul a boltban, mert jó az árukínálata, kedves a kiszolgálás, szép és színvonalas az üzlet. Most lekvárokat és szörpöket vett.

Damkó Henriett elmondta, hogy Szécsényből, de Nógrád megye más településeiről is vannak beszállítóik. Ami a forgalmat illeti, nem csak a turisták, a helyi vásárlók is gyakran látogatnak az üzletbe. Az ünnepekre már adventi és karácsonyi kínálattal készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában