szívszorító

2021.10.17. 06:55

Ötven centis láncra vert kutyát szabadítottak ki a szurkolók Nógrádban

Az állatkínzás ellen szerveződött csoport a napokban az egyik nyugat-nógrádi településen lendült spontán akcióba.

Nool

Forrás: Szurkolók az Állatokért Facebook oldala

A romhányi civil állatvédők internetes oldalán bukkantunk egy bejegyzésre, melyben a Szurkolók az Állatokért Alapítvány tagjainak mondanak köszönetet, hogy a borzalmas körülmények közül kimentettek egy fél méteres láncra vert kutyát. Az eset az egyik nyugat-nógrádi településen történt pénteken. Ugyan az állatvédők nem erre a címre indultak, de nem tudtak elmenni a látottak mellett.

„Satufékkel állt meg a buszunk, amikor megláttuk a fél méteres lánc végén didergő Lacikát. Nem sok simogatást és törődést kapott, az tuti. A chipolvasót szinte biztosan tudtuk, hogy feleslegesen vesszük elő... hát persze hogy se oltása, se chipje nem volt. Ahogy a képeken is látjátok, nagyon nem kell részletekbe bocsátkoznunk. Érthető volt, hogy a láncról levágva magunkkal hoztuk. Másnap reggel a feljelentést képekkel videókkal csatoltan megtettük.” – írják Facebook oldalukon az állatvédők.

Fotó: Szurkolók az Állatokért Alapítvány Facebook

Hozzátették, hogy a település jegyzőjét arra kérték, hogy az ingatlanon lakóknak tiltsa meg az állattartást. A jegyző partner volt az ügyben, ígérete szerint, az eltiltást meghozza.

Lacika most már lánc nélkül, biztonságban és vizes bunda nélkül melegben alhat. Az egyesület információi szerint Lacika kedves, jó fiúcska, aki hamarosan örökbe fogadható lesz, ivartalanítása és orvosi kivizsgálása után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában