a munka gyümölcse

2021.10.07. 14:09

A kertészkedést, a munka szeretetét ismertették meg a fiatalokkal Szécsényben

A mindennapi kitartó munka gyümölcsét tekinthették meg az érdeklődők a minap a II. Rákóczi Ferenc Kertbarát Kör és a Lipthay Béla Mezőgazdasági Szakközépiskola hagyományos őszi terménybemutatóján.

Sz. F.

Cserven Györgyné, Takács Antalné és Árvay Judit. Utóbbiak ki is állítottak a rendezvényen

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

Gyetvai Istvánné, a kör elnöke megnyitója után Stayer László, a város polgármestere elismeréssel szólt a kertbarátok közösségéről, szakmai munkájáról. Méltatta a kiállítók hozzáértését, szerető munkáját.

Filkor Lajos, a mezőgazdasági szakközépiskola igazgatója kiemelte, hogy a rendezvénnyel a kertészkedést, a munka szeretetét is megismertetik a fiatalokkal. Szólt a művelődésről, a barátságról, amelyek összekapcsolják a kör tagjait. A kertbarátok népdalkört is alakítottak Lőrik Ildikó és Várkonyi Balázsné nyugalmazott énektanár vezetésével, Márton Imre hangszeres kíséretével. A kórus premierjét a kiállítás megnyitóján tartották.

Cserven Györgyné, Takács Antalné és Árvay Judit. Utóbbiak ki is állítottak a rendezvényen
Fotó: Sz. F. / NMH

Árvay Judit tíz éve tagja a kertbarátkörnek, azóta mindig részt vesz a bemutatón. Idén szebbnél szebb termékeit, virágait hozta el. Lőrik Ildikó, Halmosi Györgyné és Gyetvai Istvánné szorgos munkájáról is gyönyörű termények tanúskodnak. A fiatalabb kertbarátokat Bodrogi Anett képviselte a kiállításon, ő többféle gyümölcsöt és zöldségféléket állított ki. Gimesi Éva első alkalommal vesz részt a bemutatón, körtéi, szilvái mellett saját főzésű lekvárjait is kiállította.

A Pásztor házaspár hosszú évek óta foglalkozik mezőgazdasággal. Termékeik a kert szeretetéről tanúskodnak. Takács Antalné húsz éve tagja a körnek, de ahogy mondta, azóta foglalkozik a mezőgazdasággal, amióta először kezébe adták a kapát gyerekként. Kertjében számos növényt ­termeszt, amelyeket a kiállításra is elhozott. A mezőgazdasági szakközépiskola standján lévő termékek az iskola kollektívájának munkáját dicsérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában