ingatlan

2021.05.04. 11:20

Borsos összegért árulják Pásztó ikonikus épületét, az egykori Mátrakapu fogadót

Eladó a pásztói Cserhát vendéglő, a helyi lakosok egykori közkedvelt szórakozóhelye.

Nool

DCIM/100MEDIA/DJI_0460.JPG

Forrás: NMH/Archív

Fotó: L. B.

A Mucsi-dombon lévő szórakozóhelyet Kravár Ágnes építész tervezte 1976-ban. Eleinte Cserhát vendéglő néven működött, majd később felvette a Mátrakapu fogadó nevet. A helyi lakosok közkedvelt helye volt, valósággal sorakoztak parkolójában az autók. Földszintjén disco, bár, borozó, emeletén 250 adagos konyha, több, mint 200 férőhelyes étterem, galéria és teraszétterem üzemelt, felül öt darab kétágyas, fürdőszobás szoba volt. Az épület mellett pedig még autósmozi is működött.

A vendéglő a 90-es évek végén zárt be pénzügyi okok miatt, mostanra lepusztult, romos állapotban van. A benne lévő tárgyakat ellopták, az ablakokat, ajtókat kitörték, alig marad belőle valami. Ráadásul a 21-es főút négysávosításával az épülethez vezető út is megszűnt, csupán egy mezőgazdasági úton lehet megközelíteni.

Így festett egykor az épület | Fotó: Pásztói Múzeum

Portálunk úgy tudja, az épület egy pásztói kötődésű család tulajdonában van, akik még a 2000-es évek elején vásárolták meg az egykori vendéglőt. A család nagy álma volt, hogy a hely újjáéledjen, de ez sajnos nem sikerült megvalósítani.

Farkas Attila, Pásztó polgármestere korábban elmondta portálunknak, hogy az önkormányzatnak nincs anyagi forrása a fogadó megvásárlására, így lehetőség sincs arra, hogy felvirágoztassák az egykor népszerű szórakozóhelyet. A közelmúltban Dr. Becsó Károly országgyűlési képviselő a Cserhát vendéglővel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy mindig volt elképzelés arra, hogy egy olyan turisztikai helyet alakítsanak ott ki, ahová szívesen érkeznek látogatók. A helyiek is reménykednek, hogy egyszer ismét tolongani fognak az emberek az egykor közkedvelt szórakozóhelynél.

Mára csak a romok maradtak | Fotó: L. B. / NMH/Archív

Elképzelhető, hogy hamarosan sokak álma valóra válik, hiszen az ingatlant „Most vagy soha!” szlogennel, 45 ezer négyzetméteres területtel, nem kevesebb mint 675 millió forintért eladásra kínálják.

– Eladó Kelet-Nógrád ikonikus helyszíne, a Pásztó melletti tájat uraló, volt Cserhát Étterem, kemping és autósmozi egyben. Az épület statikailag tökéletes állapotban van, felújításra szorul, eredeti terveinek egy része rendelkezésre áll. Eddig bankszámlán vagy otthon őrzött készpénz értékálló befektetésére soha vissza nem térő lehetőség – olvasható a hirdetésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában