alkotás

2021.03.28. 19:59

Gyerekeknek álmodott környezetbarát bútorokat a pásztói édesanya

Tömör fából készült gyermekbútorok és játékok teszik lehetővé a csemetéknek, hogy saját közegükben is nagyszerűen érezhessék magukat, mindezt úgy, hogy támogatják a fenntarthatóságot és közben saját készségeiket is fejlesztik.

Nagy Orsolya

Egy kis játék, ölelés, beszélgetés vagy meseolvasás csodákat képes tenni az apróságok lelkivilágával

Forrás: Beküldött

Jaskó Reviczki Enikő családjával évek óta bútorokat készít különböző cégeknek. Az édesanya azonban ennél többre vágyott. Mindig is szeretett volna egy valamilyen saját ötlettel előállni. Amikor várandós volt, akkor tapasztalta meg, hogy a gyermekeknek szánt bútorokból igen kevés a minőségi választék, ez adta az ötletet.

– Egy évvel ezelőtt széket és asztalt kezdtünk el készíteni, aztán a kínálatunkat tárolóbútorra és padokkal bővítettük, mert ezekből is kevés van a piacon. Végül úgy döntöttünk, hogy játékot is gyártunk az apróságok számára. Így született meg a fa építőkocka, amely készségfejlesztő, és a maga egyszerűségének köszönhetően kreativitásra ösztönöz. Ráadásul teljesen más a tapintása a fának, mint a műanyagnak – mondta el portálunknak Jaskó Reviczki Enikő.

Egy kis játék, ölelés, beszélgetés vagy meseolvasás csodákat képes tenni az apróságok lelkivilágával | Fotó: Beküldött

Hozzátette: a jövőben tovább szeretnék bővíteni az általuk készített tárgyak és eszközök körét.

A pásztói édesanya kiemelte, hogy ezzel a fenntarthatóságot is támogatják, amely a mai világban rendkívül fontos tényező. A gyermekeknek sem mindegy, hogy időtálló eszközök és bútorok veszik-e körül őket, amelyeket évekig tudnak használni. Elengedhetetlen, hogy minél több természetes dolog vegye őket körbe, amelyekben nincs semmilyen káros vegyi anyag.

A család eddig számos pozitív visszajelzést kapott, és már külföldön is jelen vannak termékeik. Az építőkockákat a csemeték nagyon szeretik, a kis asztalokat és székeket pedig a kreatív foglalkozások mellett sokan étkezésre is használják.

Enikőt egyébként a fotózás is nagyon érdekelte, ezért úgy határozott, hogy elsajátítja a szakma fortélyait. Az elmúlt időszakban több családot és gyermeket is fotózott már a termékeik társaságában.

– Rabul ejtett a fényképezés világa. A fotózások mindig nagyon jó hangulatban telnek, a hozzám érkezőkkel intim, bensőséges kapcsolat alakul ki ez idő alatt, úgymond felvesszük egymás rezgéseit, amely nagyon feltölt – mesélte az édesanya, aki az utómunkát is nagyon szereti és arra törekszik, hogy minél többet képezze magát.

Mint mondta, eszméjük a minőségi időtöltés a gyerekekkel, hiszen a mai rohanó világban a szülők gyakran megfeledkeznek ennek a fontosságáról.

– Egy rövid játék, egy ölelés, egy beszélgetés vagy egy meseolvasás csodákat képes tenni az apróságok lelkivilágával. Erre szeretnénk felhívni a családok figyelmét. Természetesen néha mindenki elbizonytalanodik, hogy vajon jól végzi-e a szülői feladatait, hiszen mindenki a lehető legjobban szeretné fejleszteni gyermekét. Ezért is fontos a játék minősége, hiszen nem mindegy, milyen fejlődési szakaszban és élethelyzetben mit játszunk a gyermekekkel – közölte Enikő, aki bízik benne, hogy fajátékaikkal a családok is közelebb kerülhetnek egymáshoz, valamint a szülők tudatosabb figyelme által a gyermekek igényei is könnyebben megérthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában