A nógrádi országgyűlési képviselő szerint is bíznunk kell az oltásokban!

Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője előzetesen regisztrált a koronavírus elleni védőoltásra.

L. J.

Balla Mihály: a szakemberek szerint mindegyik vakcina jó

Forrás: NMH

– Jelenleg az a legfontosabb, hogy a vírus szempontjából legveszélyeztetettebbek, vagyis az idősek, a krónikus betegek és az egészségügyi és szociális dolgozók minél előbb megkapják az oltást – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Balla Mihály szerint sokat számítana, ha az Európai Unió több koronavírus elleni vakcinát engedélyezne.

– A háziorvosi és a védőnői szolgálatunk lehetővé teszi, hogy heti, de akár napi szinten is oltsanak. Egyes becslések szerint pár nap alatt egymillió ember is megkaphatná a védőoltást, azonban ehhez egyelőre nem áll rendelkezésünkre elegendő adag vakcina. Ezért a kormány azon dolgozik, hogy minél többféle koronavírus elleni védőoltás elérhető legyen a magyarok számára. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a szakemberek szerint mindegyik vakcina jó, hiszen védettséget nyújtanak a fertőzéssel és annak szövődményeivel szemben – mondta Balla Mihály.

Hozzátette: – Nógrád megyében a 100 ezer főre jutó fertőzöttség arányát tekintve magas a betegszám, ezért tartsuk be a szabályokat, és minél többen oltassuk be magunkat!

Az országgyűlési képviselő szerint bíznunk kell a védőoltásokban, hiszen az elmúlt évtizedek is azt igazolják, hogy ezekkel sikerült a különböző súlyos betegségek következményeit kivédeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában