A rétsági kulturális élet kulcsembere szerint az életünket csak az oltás beadatásával kapjuk vissza

Ifj. Majnik László közismert személyiségnek számít Rétságon, a kulturális élet hosszú éveken keresztül elképzelhetetlen volt nélküle.

H. H.

Ifj. Majnik László már hiányolja a rendezvényeket

Forrás: Beküldött fotó

Fellépőként, gitáros-énekes előadóként rendszeresen találkozhattunk vele a Városi Művelődési Központ és Könyvtár, illetve az önkormányzat különböző rendezvényein, a település jelentősebb ünnepségein.

Emellett különös hobbinak hódol: a múlt század legendás magyar beat-rock együtteseinek történetét dolgozza fel, méghozzá rendhagyó módon, a megjelent nagylemezeik tükrében.

Megjelent már könyve az Illésről, az Omegáról és a Hungáriáról, sőt újabb ötleteken töri már a fejét.

– Mint minden tevékeny, izgő-mozgó, nem a négy fal között tétlenkedő embert, engem is megviselnek a járványhelyzetből fakadó korlátozások, és bevallom, unom már nagyon ezt a hosszú bezártságot – mondta.

Hozzátette: nem csupán a rétsági rendezvények és események hiányát érzi meg, hanem a falunapokét is, hiszen együttesükkel régebben folyamatosan kaptak fellépésekre szóló meghívásokat, és szívesen vállalták is, hogy a kedvelt zenei stílusukat megmutassák a Nógrád megyei nagyközönségnek.

– Amikor megtudtam, hogy a kifejlesztett vakcina megérkezett hazánkba, némi töprengés után döntöttem, ha lehetőség nyílik rá, beoltatom magam, bár nem tartozom veszélyeztetett életkori csoportba. Más utat nem látok arra, hogy mielőbb visszakapjuk a régi életünket, ami sajnos már egészen biztosan nem lesz ugyanolyan, mint a járvány előtt. Szeretnék azonban hinni a szabadságban, hogy egyszer tényleg véget érnek a rémes hetek-hónapok, és fellélegezhetünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában