online tanácsadás

2020.04.27. 12:24

Online folytatódik a munka a nőket segítő egyesületnél Pásztón

A megváltozott körülmények között is nagy odafigyeléssel és empátiával segítik a családokat és a nőket a munkavállalás, a gyermeknevelés, a munka és a magánélet összehangolása terén a Pásztói Család és KarrierPONT-ban.

T.-N. O.

Fotó: Beküldött fotó

– A projekt kezdete óta hatékonyan működő, személyes kapcsolatokra építő munkavégzést a vészhelyzet miatt át kellett alakítanunk. Online szakmai csoportokat hoztunk létre, online formában folytatjuk a projekt tevékenységeit – mondta Huczekné Rétvári Mónika, az egyesület elnöke, a projekt szakmai vezetője. Hozzátette: bár a személyes szolgáltatások határozatlan ideig szünetelnek, a szakmai megvalósítók hétfőtől péntekig napi négy órában ügyelnek, fogadják a hívásokat és tájékoztatást adnak az online szolgáltatások működéséről, a képzésekről, így segítik a krízishelyzetbe kerülteket. A projektmenedzsmenttel, a projekt munkatársaival és szolgáltatóival szintén interneten keresztül végzik a szakmai egyeztetéseket.

– A családok egy része olyan kihívásokkal szembesül, amelyekre megoldásokat kell kínálni szakembereinknek. Munkatársaink online tanácsadására még az eddigieknél is nagyobb szükség van. Életvezetési ismereteket, mentális erősítést, álláskeresési, önéletrajzírási és otthontanulási technikákat osztunk meg a hozzánk fordulókkal – közölte a szakmai vezető.

Mint mondta, a Baba-Mama Klub online csoportos és egyéni szolgáltatásai, a babamasszázs, a bábos mesekuckó és az anya–gyermek jóga továbbra is biztosított. A szociális segítő az egészségügyi előírásoknak megfelelően személyesen tarja a kapcsolatot a segítséget kérőkkel. Emellett az online megoldható képzések szervezését és megvalósítását is folyamatosan végzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában