búzaszentelés

2020.04.28. 15:05

A jó termésért fohászkodtak Etesen

Megyénk számos településén, így Etesen is búzaszentelést tartottak minap a templomban: a hívők a jó termésért és a természeti csapások elhárításáért fohászkodtak Istenhez.

G. K.

Herencsény, 2009. április 26. Feszülettel, zászlókkal, ünnepélyes menetben vonul a falu népe a Szent György-napi búzaszentelés szertartására a település határában. MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Forrás: MTI

Fotó: H. Szabó Sándor

Kapás Attila plébános a szentmisén megáldotta a búzaszálakat, amelyekből a hívek máskor haza szoktak vinni; ez azonban most a veszélyhelyzet miatt elmaradt. A búzaszentelés hagyományos időpontja Szent Márk evangélista ünnepnapja, vagy az ahhoz legközelebb eső vasárnap.

– A búza megszentelése minden évben föltárja előttünk a természet csodáit, felnyitja szemünket az Isten gondviselő jóságára – mondta el portálunknak Kapás Attila.

A plébános hozzátette: idén különleges módon ő a helyi templomban, a hívek pedig az otthonaikban kérték a Teremtőt, hogy megadassék a bő termés, illetve, hogy minden embernek meglegyen a mindennapi megélhetése.

– Azért is fohászkodtunk az Úrhoz, hogy harmincszoros, ötvenszeres, sőt százszoros termést hozzon Jézusban a mi életünk is, hogy gyümölcsözőek legyenek a tetteink, illetve éltetőek a mindennapjaink – fejtette ki Kapás Attila.

Borítóképünk illusztráció (MTI)!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában