báloztak

2018.11.26. 11:23

Megválasztották az év nyugat-nógrádi polgármesterét a bálon

Ismét bálozók vidám zsivaja töltötte meg Balassagyarmaton a vármegyeháza dísztermét. A hat esztendővel ezelőtt történelmi emlékhelynek minősített impozáns, klasszicista stílusú épületben sok jeles nógrádi személyiség és vendég megfordult majdnem kétszáz éves fennállása óta.

Sziládi Krisztina

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

A vármegyeháza hivatali funkciója mellett a hajdani megyebáloknak is helyt adott, lépcsőit egykor Déryné Széppataki Rózától Szontágh Pálig, Madách Imrétől Mikszáth Kálmánig sok híres magyar koptatta már.

November 24-én este második alkalommal került megrendezésre falai között a polgármesterek bálja, melynek meghívottjai a nyugat-nógrádi választókerület nyolcvannégy településének polgármesterei, alpolgármesterei, valamint a térség háttérszervezetei, vállalkozói voltak.

Az est fővédnöke Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője köszöntőbeszédében kihangsúlyozta, fontosnak tartja, hogy egymással együtt dolgozó, hasonló célokért küzdő emberek olykor találkozhassanak olyan események kapcsán is, melyek nem a munkáról szólnak. Az itt megjelentek mindannyian a saját területükön próbálnak minél többet tenni Nyugat-Nógrád fejlődéséért. A szép számú résztvevő alapján joggal gondolhatjuk, hogy a térségben kialakult egy olyan közösség, amely számára fontos, hogy a mindennapi munkán túl kötetlenebb keretek között és főleg személyesen is találkozhassanak.

Kezdetektől a falu polgármestere

Verbói Gábor a megye egyik legrégebben, folyamatosan hivatalban lévő polgármestere, 1990 óta tölti be e tisztséget Nógrádmegyer községben. Mint lapunknak elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy saját kollégái tartották érdemesnek erre a címre. Sikertörténetként értékeli az elmúlt éveket a települése történetében, ahol jelenleg is öt nyertes beruházás kivitelezése zajlik. Verbói Gábor polgármester munkáját nem először ismerték el: a közelmúltban ő lett Nógrádmegyer első díszpolgára is.

A vacsora után a résztvevők megkóstolhatták a polgármesterek tortáját, amit a tavalyi évhez hasonlóan idén is Jagyutt Péter mestercukrász készített. A balassagyarmati cukrászmester ez alkalommal Hont vármegyei málnatortájával kedveskedett a bálozóknak.

A kiváló hangulatról a Hungarian Wedding Award legjobb zenekar kategóriájának a győztese, a Koktél4U gondoskodott.

A belépőjegyek és a tombola bevételét a gyarmati kórház gyermekosztályának és a helyi bokszszövetségnek ajánlották fel.

Első alkalommal választották meg Nyugat-Nógrád polgármesterét. A települések vezetői előzetesen adhatták le szavazataikat az erre a címre általuk legmegfelelőbbnek tartott személyre, melyet idén Nógrádmegyer első embere, Verbói Gábor kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában