Helyi közélet

2015.03.30. 11:06

Elindult az új Superb gyártása

fenyvesi

Új korszak vette kezdetét: a ŠKODA kvasiny-i üzemében március 12-én legördült a gyártósorról a harmadik generációs Superb első példánya – egy Business-szürke Superb.

A gyár új zászlóshajójának gyártásához átfogóan korszerűsítették és kibővítették a kvasiny-i üzemet. Nemcsak egy új karosszériagyártó részleget állítottak üzembe, hanem a gyártócsarnokokat és a gyártási területet is kibővítették. Lenyűgöző formatervezésével, meggyőző műszaki jellemzőivel és nagyvonalú térkínálatával a Superb új mércét állít fel a középkategóriában.

– Örömünkre szolgál, hogy most már minden a maga útján halad. Az új Superb gyártásának elindulása egy csodálatos és megható pillanat az egész vállalat, de különösen a kvasiny-i üzem számára. Ennek a fantasztikus autónak a gyártása az üzem és az ott dolgozók magas szintű szakmai felkészültségét bizonyítja – mondta Michael Oeljeklaus, a ŠKODA igazgatótanácsának termelésért és logisztikáért felelős tagja.

A gyártás elindítását megelőzően nagyszabású beruházásokat hajtottak végre a gyártástechnológia, az összeszerelés és a logisztika terén. Csak az új karosszériagyártó részleg létrehozása összesen 1,7 milliárd cseh koronába került, és a ŠKODA az elkövetkező években a gyár további bővítését tervezi. A teljesen új fejlesztésű Superb forradalmasította a márka formanyelvét, miközben tovább növelt térkínálatával és kényelmével is lenyűgöző hatást kelt.

A Volkswagen Csoport innovatív MQB-technológiáján alapulva a ŠKODA csúcsmodelljének harmadik generációja a biztonság, a kapcsolódás (connectivity) és a környezetvédelem új szintjét nyújtja, és ezáltal immár a középkategória felső szegmensébe tartozik. Piaci bevezetése idén júniusban kezdődik el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában