Helyi kék hírek

2017.05.04. 04:49

Összeverte a buszsofőrt

fenyvesi

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 25 éves férfi ellen, aki röviddel feltételes szabadságra bocsátása után ittasan bántalmazott egy buszsofőrt.

Salgótarján. A 25 éves férfi tavaly októberben került feltételes szabadságra a rá garázdaság miatt kiszabott büntetésből. December 22-én egy salgótarjáni helyi járatú csuklós autóbusz hátsó részében utazott két barátjával, akikkel italoztak, kiabáltak, egyikük pedig ittassága miatt össze is hányta a járművet.

A buszsofőr a következő buszmegállóban a viselkedésük miatt leszállásra szólította fel a társaságot, de a vádlott hangoskodva megtagadta ezt, és ruhájánál fogva megragadta a sofőrt. A járművezetőnek sikerült a hátsó ajtón letolni a buszról az agresszív fiatalembert, aki azonban lerántotta őt a járdára, ahol ököllel háromszor fejen is ütötte.

A buszsofőr – aki a Büntető Törvénykönyv értelmező rendelkezése alapján közfeladatot ellátó személynek minősül, így fokozott jogi védelemben részesül – a bántalmazástól több fejsérülést is szenvedett.

Mivel a rovott múltú férfi a bűncselekményt feltételes szabadsága alatt követte el, ez után előzetes letartóztatásba került, s jelenleg is rács mögött várja a tárgyalását.

A különös visszaesőként elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt a tettes akár hét és fél év börtönbüntetést is kaphat. Az ügyészség a végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása mellett indítványozta azt is, hogy a vádlottat zárják ki a jövőbeli feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből – tájékoztatta lapunkat dr. Bóna Gyula megyei főügyész.

Hozzátette: amennyiben a Salgótarjáni Járásbíróság bűnösnek mondja ki a vádlottat, a büntetés kiszabásán túlmenően köteleznie kell a 25 éves férfit a nyomozás során felmerült több mint 140 ezer forint bűnügyi költség és a bíróságon keletkező további bűnügyi költségek megfizetésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában