Salgótarján

2018.07.17. 11:45

Börtönbe kerülhet a salgótarjáni üzletek réme

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség kilenc lopás miatt emelt vádat egy 26 éves, letartóztatásban lévő, különös visszaeső gyanúsított ellen.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező, korábban már többször büntetett salgótarjáni vádlott 2017 novembere óta vagyon elleni bűncselekményekből tartotta fenn magát.

Válogatás nélkül lopott salgótarjáni üzletekből és magánszemélyektől. Kozmetikai és élelmiszerüzletek is a sértettjei között szerepeltek, ahonnan rendre édességeket, szeszes italokat és illatszereket zsákmányolt, de lopott mobiltelefonos szaküzletből és dohányboltból is. Az üzletekben ruházatába rejtette a termékeket, majd fizetés nélkül távozott, míg a mobiltelefon szaküzletben egy telefont kért el megtekintésre, amit aztán ellopott.

A vádlott az egyik salgótarjáni konditeremből is eltulajdonított egy telefont, majd egy ház udvarán álló tehergépkocsiból lopta ki a sértett válltáskáját készpénzzel és iratokkal együtt. Végül idén január közepén az egyik salgótarjáni ékszerüzletből tulajdonított el egy aranyláncot, amit megtekintésre elkért az eladótól, majd kiszaladt vele az üzletből.

A különös visszaeső, 2018 januárja – az ékszerbolti lopás – óta letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától való eltiltását, valamint 76.000 forint vagyonelkobzást, az okozott károk és a bűnügyi költség megtérítését indítványozta.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz majd ítéletet.

Forrás: ugyeszseg.hu

Fotónk illusztráció (shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában